Met de Buttonizer van Cadix maakt u eenvoudig knoppen aan voor in de ribbon van Inventor. De knoppen fungeren als sneltoetsen binnen de CAD software. Hieronder vindt u een aantal handige iLogic rules welke u kunt downloaden en koppelen aan de Buttonizer. 

Set ViewCube

Met ViewCube van Inventor kunt u de aanzichten van uw model aanpassen. De stand van de kubus is niet altijd logisch ten opzichte van het assenstelsel. Het assenstelsel kunt u niet aanpassen, maar de kubus wel! In onze Inventor training leert u hoe u de stand van de kubus kunt aanpassen, maar met behulp van de Buttonizer kunt u deze handeling ook automatiseren.
Download de rule

Set ViewCube

Background Toggle

In Inventor gebruikt u vaak een achtergrondkleur die u prettig vindt voor uw ogen. Deze achtergrond is echter vaak niet geschikt voor het maken van een screenshot van uw model. Om toch goede screenshots te maken kunt u de witte ‘Presentation’ achtergrond instellen. Deze instelling zit echter diep verstopt in Inventor en is niet makkelijk te vinden. Met behulp van de Buttonizer kunt u deze handeling automatiseren. De rule schrijft eerst uw huidige achtergrond weg naar een tekstbestand. Zo hoeft u deze niet te onthouden. Daarna wordt de achtergrond op ‘Presentation’ gezet. Als u de rule vervolgens nogmaals start wordt de in het tekstbestand opgeslagen achtergrond weer actief gezet.
Download de rule

Background Toggle

Dimension Precision

Soms is het nodig de precisie van de bemating achter de komma aan te passen. De bemating van een plaatuitslag moet bijvoorbeeld afgerond worden op hele milimeters. Dit kunt u instellen door op de betreffende dimension te gaan staan en dan met de rechtermuisknop de precisie aan te passen. Als u dit voor alle dimensions in een tekening moet doen kan dit veel repeterend werk zijn. Maar u kunt hiervoor ook de Buttonizer inzetten! Na het koppelen van de Logic rule kunt u een precisie kiezen en deze wordt vervolgens op alle dimensions in de tekening toegepast.
Download de rule

Dimension Precision

Print PDF

Het maken van een PDF van een tekening is een veel gebruikte functie binnen Inventor. In Inventor moet u echter iedere keer de locatie van waar de PDF moet worden opgeslagen in geven. Met hulp van de Buttonizer kunt u deze locatie in de code zetten, wat u veel tijd bespaart. Ook is het mogelijk de filename van de PDF door de code te laten bepalen. Bijvoorbeeld door het revisienummer aan de filename toe te voegen.
Download de rule

Print PDF

Drawing Notes

Het kan nodig zijn om opmerkingen op een tekening te plaatsen om zodoende enkele zaken te verduidelijken. Het plaatsen van deze opmerkingen kan geautomatiseerd worden met de Buttonizer. Het is echter hiervoor wel nodig om eerst een tekst bestand (Notes.txt) te maken en deze op te slaan in de map ‘C:\TEMP’. De iLogic rule, die gekoppeld is aan de Buttonizer, leest het tekstbestand uit en plaatst de opmerkingen op een ingestelde positie op de tekening. U kunt de opmerkingen eventueel delen met anderen door het tekstbestand op een gedeelde locatie op de server te plaatsen.
Download de rule

Drawing Notes

Maatwerk iLogic rules

Staat uw gewenste button niet in bovenstaande lijst? Wij kunnen u helpen bij het ontwikkelen van (maatwerk) iLogic rules en forms. U kunt gerust contact met ons op nemen om de mogelijkheden te bespreken. 

Luuk Huisman
Luuk Huisman, Directeur

Meer weten over de iLogic rules of de Buttonizer?

Neem gerust contact met mij op!