Cursusinformatie

In deze AutoCAD 2D training leert u de workflow van AutoCAD kennen. Er wordt gestart met het uitleggen van de basisprincipes van het computertekenen en met het aanleren van enkele basistechnieken. Met deze vaardigheden kan er een eenvoudige tekening worden gemaakt, deze tekening kan worden bewerkt en uiteindelijk ook worden geplot. Alleen de meest essentiële commando's en functies worden behandeld.

Voor wie is deze AutoCAD training bedoeld?

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die eenvoudige tekeningen wil maken in AutoCAD of tekeningen gemaakt door anderen in AutoCAD willen kunnen gebruiken en aanpassen.

Welke onderwerpen worden er tijdens deze AutoCAD Basistraining behandeld?

Tijdens de cursus worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:

  • Gebruikersinterface van AutoCAD.
  • Tekeningbestanden bewaren en openen
  • Het gebruik van objectsnaps (voor het nauwkeurig tekenen).
  • Objecten tekenen en ontwerpen (lijn, cirkel en rechthoek).
  • Bewerken van objecten (verwijderen, roteren, verplaatsen).
  • Het gebruik van lagen in een tekening.
  • Informatie uit een tekening: afstanden, hoeken en oppervlakten meten
  • Het aanbrengen van maatlijnen.
  • Het afdrukken van een tekening vanuit de model-omgeving.

Welke voorkennis heeft u nodig voor deze AutoCAD training?

Voor deelname aan deze cursus is kennis van AutoCAD niet nodig. Wel wordt verwacht dat u enige kennis van Windows heeft.

Cursusmateriaal en faciliteiten

U ontvangt ons Nederlandstalig instructiemateriaal, inclusief praktische oefeningen digitaal. Ook bieden wij u de mogelijkheid om kosteloos gebruik te maken van een CAD licentie, die u op uw eigen computer kunt installeren. Hiermee kunt u gedurende de training ook thuis oefenen met de AutoCAD software. De licentie is 30 dagen geldig.

Voor de AutoCAD trainingen beschikken wij in heel Nederland over uitstekende gefaciliteerde trainingslocaties. Tijdens de training maakt u onbeperkt gebruik van koffie, thee en ijswater. Ook wordt u een lunch aangeboden.

Online leerportaal

Als deelnemer van de AutoCAD Basistraining krijgt u toegang tot het unieke online leerplatform van Cadix, genaamd Cadix Academy. Deze geavanceerde, zeer gebruiksvriendelijke leeromgeving biedt uitgebreide informatie die u kunt gebruiken tijdens uw training, zoals studiemateriaal, aanvullende opdrachten, studietips, vragen, instructiefilmpjes, en links naar interessante bronnen op internet, in boeken en artikelen.

Dankzij het leerportaal is online leren bij Cadix mogelijk. Online leren heeft vele voordelen. Zo leert u waar en wanneer u wilt en bepaalt u uw eigen leertempo. Daarbij is de AutoCAD lesstof altijd te herhalen, wat het leren gemakkelijk maakt.

Omscholen tot CAD tekenaar?      

Ook als u uw wilt laten omscholen tot CAD tekenaar, kunt u bij ons terecht. Wij bereiden u succesvol voor op een nieuwe stap in uw carrière. 

Vervolgcursussen

Inschrijven cursus