Cursusinformatie

Met de cursus AutoCAD Basis Blended Learning leert u snel en efficiënt tekeningen maken in AutoCAD en AutoCAD LT. Deze cursus is zo opgezet dat de kennis direct eigen gemaakt kan worden. Er is daarbij voldoende tijd en ruimte voor begeleiding en het maken van oefeningen. Doordat u gedurende deze basiscursus veel oefeningen maakt, leert u snel zelfstandig te werken AutoCAD. De geleerde CAD kennis past u op deze manier snel toe in de praktijk, op uw eigen werkvloer.

Een beetje zelf, en toch gecoacht en getraind!

Voor aanvang van de cursus ontvangt u inloggegevens voor de e-learning omgeving van CADlearning en voor onze Cadix Academy. Ter voorbereiding op de eerste klassikale lesdag installeert u de AutoCAD software (30 dagen geldig) en start u met het behandelen van een aantal e-learning modules. Vervolgens vindt de eerste lesdag van de klassikale cursus plaats. Na de cursus behandelt u opnieuw zelfstandig een aantal e-learning modules. Tijdens deze periode krijgt u van de docent ondersteuning ‘op afstand’. Als alle e-learning modules zijn behandeld volgt de laatste klassikale cursusdag.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze AutoCAD cursus is geschikt voor iedereen die wil leren werken met AutoCAD en AutoCAD LT.

Welke onderwerpen worden er tijdens de basiscursus behandeld?

De AutoCAD cursus omvat onder andere de volgende onderwerpen:

  • Gebruikersinterface van AutoCAD.
  • Het gebruik van objectsnaps en grips (voor het nauwkeurig tekenen).
  • Objecten tekenen en ontwerpen (lijn, cirkel, boog, rechthoek et cetera).
  • Bewerken van objecten (verwijderen, roteren, verplaatsen, schalen et cetera).
  • Het gebruik van lagen in een tekening.
  • Het aanbrengen van tekst, arceringen en bematingen.
  • Het maken van blokken.
  • Het afdrukken (Modespace en Paperspace).

Welke voorkennis heeft u nodig voor deze AutoCAD cursus?

U hoeft voor deze cursus geen kennis van AutoCAD te hebben. Uw eigen vakkennis is voldoende. Enige algemene kennis en ervaring met Windows is wel een vereiste.

Cursusmateriaal en faciliteiten

U ontvangt ons Nederlandstalig instructiemateriaal, inclusief praktische oefeningen digitaal.

Voor de klassikale AutoCAD cursussen beschikken wij in heel Nederland over uitstekende gefaciliteerde trainingslocaties. Tijdens de cursus maakt u onbeperkt gebruik van koffie, thee en ijswater. Ook wordt u een lunch aangeboden.

Omscholen tot CAD tekenaar?

Ook als u uw wilt laten omscholen tot CAD tekenaar, kunt u bij ons terecht. Wij bereiden u succesvol voor op een nieuwe stap in uw carrière.

Vervolgcursussen

Inschrijven cursus