Wat doet een BIM Modelleur?

Afhankelijk van het werkgebied is een BIM Modelleur verantwoordelijk voor het ontwerpen van bouwkundige-, constructieve- of technische installaties. Ook het controleren van tekenwerk van de CAD engineer kan tot de werkzaamheden behoren. Er wordt door BIM Modelleurs vaak met softwarepakketten zoals Revit en AutoCAD gewerkt.

Competenties en eigenschappen

Een BIM Modelleur moet beschikken over technische- en analytische vaardigheden en moet in staat zijn om informatie te ordenen en te koppelen. Het is voor deze functie belangrijk creatief en oplossingsgericht te zijn evenals kwaliteitsgericht en gedisciplineerd. Een BIM Modelleur moet op de hoogte zijn van de meest actuele ontwikkelingen in het vakgebied en in staat zijn om te beoordelen hoe deze kunnen worden vertaald naar de operationele context van de organisatie en de uitvoering van de bouwprojecten die onder BIM worden uitgevoerd. 

Wat verdient een BIM-Modelleur?

Het brutosalaris van een BIM Modelleur varieert tussen € 2.200,- en € 4.500,-. 

Ook aan de slag als BIM modelleur?

Tijdens de cursus BIM Modelleur komen alle aspecten die een BIM Modelleur nodig heeft aan bod. Zo leert u bijvoorbeeld hoe u het BIM protocol leest en maakt u kennis met de belangrijkste manieren van het opbouwen van een model. Ook leert u de juiste opbouw te kiezen voor het huidige project en uw model te voorzien van alle informatie die bij het project benodigd is. Daarbij wordt het maken van de juiste IFC export tijdens de training behandeld.

Luuk Huisman
Luuk Huisman, Directeur

Wilt u meer over de functie BIM Modelleur weten?

Ik help u graag verder!