Bij het wijzigen van een groep in Revit worden alle groepen met dezelfde naam mee genomen. Dit is logisch en normaal gedrag. Wanneer u met Dynamo Revit gaat automatiseren ontdekt u dat u geen groepen kunt aanpassen. De Revit API (Application Program Interface) waar Dynamo gebruik van maakt geeft geen ondersteuning voor deze optie. Echter is er één geval waarin Revit het wijzigen van groepen wél toestaat en dit is wanneer een groep maar één keer geplaatst is. U kunt van dit gegeven gebruik maken om toch in beperkte omvang groepen met Dynamo te wijzigingen. Maar.. hoe doet u dit?

Script om groepen te wijzigen met Dynamo

Het wijzigen van groepen met Dynamo is niet simpel. U heeft hiervoor een script nodig dat gebruik maakt van de mogelijkheid een groep te wijzigen. Cadix heeft in Dynamo een script gemaakt voor het wijzigen van groepen. Het basisscript is het raamwerk om het wijzigingen van groepen mogelijk te maken. Binnen dit script kunt u uw eigen code toevoegen. Dankzij dit script kunt u eenvoudig niet-geneste groepen wijzigen in Revit.

Bekijk onderstaande video en krijg een indruk van hoe het wijzigen van groepen in zijn werk gaat:

Meer weten?

Wilt u meer weten over het wijzigen van groepen met Dynamo in Revit? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Harold Kramer
Harold Kramer, Accountmanager

Ik help u graag!