Bouwprojecten bestaan vaak uit complexe processen die kunnen leiden tot miscommunicatie, ontwerpfouten door verkeerde communicatie of onnodige werkzaamheden. Hoe groter het aantal onderaannemers, betrokken partijen en projectleden, hoe groter het risico op fouten en hoe hoger het risico op hogere kosten.

Samen werken aan bouwproject

Met de Construction Cloud van Autodesk geeft u uw team de tools in handen om samen te werken aan uw bouwproject. U versnelt de doorlooptijd, bespaart kosten en reduceert projectrisico's. De Construction Cloud werkt volledig online en is hiermee dus altijd en voor iedereen zichtbaar.

Samen delen en communiceren

De Construction Cloud bevat onder andere oplossingen voor een betere samenwerking tijdens het ontwerpproces, de documentatie en de controle van ontwerpen. Maar óók de pre-constructie en de kwaliteitscontrole. Dankzij een intuïtieve weergave en één centrale database is de Construction Cloud gemakkelijk in gebruik. Met de Construction Cloud draait alles om correcte informatie.

Samen werken aan bouwproject

Autodesk Construction Cloud

De Construction Cloud is hét platform om efficiënter samen te werken aan BIM-projecten, maar ook aan interne documenten. Met verschillende oplossingen kunt u samenwerken vanaf de ontwerpfase tot en met de beheer- en onderhoudsfase. Met de Construction Cloud centraliseert u decommunicatie en data van een project. Dus ook uw Word en Excel bestanden. De Construction Cloud bestaat uit losse modules die u kunt combineren:

  • Autodesk Build 

  • Autodesk Takeoff 

  • Autodesk BIM Collaborate

  • Autodesk Docs

Autodesk Construction Cloud modules

Autodesk Build

Voorheen bekend als BIM360 Build. Dit onderdeel biedt tools voor projectmanagement om tijdens de bouw een project nauwlettend in de gaten te kunnen houden. Zo zorgt het er onder andere voor dat projecten op schema blijven, de samenwerking soepel verloopt en miscommunicatie voorkomen wordt. Maar ook hoort het volgen van issues en kostenmanagement tot de mogelijkheden van Autodesk Build. Met deze tool wordt het kantoor en de bouwplaats als het ware real-time met elkaar verbonden.

Autodesk Takeoff

Met Autodesk Takeoff wordt de communicatie tussen schatters, taxateurs en calculators gestroomlijnd. Dankzij de tool behoren handmatige uittrekstaten tot het verleden en worden hoeveelheden van 2D en 3D-modellen automatisch gegenereerd. Beheerders en calculators delen in Takeoff een realtime-weergave van de calculaties voor het project, waardoor de samenwerking flink wordt verbeterd.

Autodesk BIM Collaborate

BIM360 Coordinate en BIM360 Design zijn samengevoegd tot één tool, de Autodesk BIM Collaborate. Deze tool biedt uitgebreide samenwerking- en modelcoördinatie tools en verbindt hiermee besluitvormers en bouwteams. Denk bijvoorbeeld aan een speciaal feedbackprogramma, live ontwerpen en goeie bouwdocumentatie. Daarbij heb je binnen Autodesk BIM Collaborate de mogelijkheid tot modelverificatie, issuemanagement en clash detectie. Autodesk BIM Collaborate is hiermee een belangrijke
aanvulling op software zoals Solibri of Navisworks.

Autodesk Docs

Met Autodesk Docs worden uw bestanden en mappen geordend voor gebruik, gedurende de gehele levenscyclus van uw project. Zo kunt u met deze tool:

  • ervoor zorgen dat de juiste informatie bij de juiste persoon terecht komt;
  • handmatige handelingen verminderen;
  • tekeningen, modellen en documenten al voordat ze gepubliceerd en gedeeld worden automatisch beoordelen;
  • de betreffende tekeningen op de bouwplaats bekijken.  
Luuk Huisman
Luuk Huisman, Directeur

Meer weten over de Construction Cloud?

Ik vertel u graag wat de Construction Cloud voor uw organisatie kan betekenen. Neem contact met mij op!