Kent u het gevoel dat u iemand iets probeert uit te leggen, maar het toch lastiger blijkt dan gedacht? Zoals bij een complex technisch product of ingewikkeld bouwkundig ontwerp? Met een 3D visualisatie geeft u beeld aan uw verhaal!

Een 3D visualisatie, ook wel artist impressie of 3D impressie genoemd, is een digitale weergave van een nog te realiseren product. Een visualisatie geeft een (fotorealistische) impressie van hoe het product eruit zal gaan zien. Het is ook mogelijk de beelden te laten bewegen door middel van animatie, waardoor het zelfs zichtbaar wordt hoe een product kan worden gebruikt.

Waarom een 3D visualisatie?

Het product vroegtijdig in beeld brengen met behulp van inspirerende 3D visualisatie heeft vele voordelen:  

 • U bespaart kosten
  Het visualiseren van een product doet u kosten besparen. U heeft met een artist impressie namelijk sneller en goedkoper een goed beeld van het gewenste product. Er hoeven géén grote investeringen gedaan te worden om het product daadwerkelijk te produceren. Ook hoeft u geen fotograaf meer te regelen voor het maken van productfoto’s. Fotorealistische renderingen komen hiervoor namelijk in de plek.
   
 • U brengt productopties- en varianten snel in kaart
  Een product dat in verschillende kleuren komt of een interieur dat met verschillende vloer- en/of muurafwerkingen gerealiseerd kan worden. Dit zijn allemaal mogelijkheden die via een 3D impressie in een mum van tijd fotorealistisch weergegeven kunnen worden zonder realisatie van het werkelijke product. Dit bespaart veel tijd en geld.
   
 • U overtuigt en geeft een duidelijk beeld
  Uit onderzoek blijkt dat mensen meer worden geprikkeld door beelden dan door tekst (of woord). Al vanaf een vroeg stadia kan een visuele uitwerking van het product zowel intern als extern zijn voordeel bieden. Denk bijvoorbeeld aan het geven van sturing binnen projectgroepen met behulp van beeldmateriaal of het overtuigen van twijfelende investeerders door het daadwerkelijke product visueel te tonen.
   
 • U kunt marketing en promotie al vroegtijdig inzetten
  Door van tevoren al een rendering te hebben van het product kan marketing en promotie al vroegtijdig worden ingezet. Denk bijvoorbeeld aan uw website, social media of een beurs. Op deze manier kunnen de potentiële investeerders vooraf al binnengehaald worden.

Ervaar de kracht van 3D visualisaties

Een vrijblijvend gesprek voor uw 3D rendering?

Wilt u 3D impressies van uw product hebben, maar heeft u zelf de kennis niet om dit te maken? Geen probleem. Met een mix van creatieve skills en een groot aantal professionele softwarepakketten brengt Cadix met 3D renders uw ideeën tot leven. Denk hierbij aan animaties, architectuur & omgevingen, conceptvisualisaties en productvisualisaties.

Luuk Huisman
Luuk Huisman, Directeur

Wilt u meer weten?

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.