Generative design is dé nieuwe ontwikkeling in de ontwerpwereld. In de kern vergroot deze technologie de menselijke mogelijkheden dankzij algrotimes om de ontwerpmogelijkheden te verbreden. Met generative design kunnen snel hoogwaardige ontwerpalternatieven - waar u zelf nooit aan denkt – gegenereerd worden. Met generative design is niet maar één oplossing; in plaats daarvan komen er meerdere ontwerpoplossingen beschikbaar. En u kiest het ontwerp dat het beste bij u past!

Wat is generative design?

Generative design is een ontwerpverkenningsproces. Ontwerpers of ingenieurs voeren ontwerpdoelen in de generatieve ontwerpsoftware in, samen met parameters zoals prestatie- of ruimtevereisten, materialen, productiemethoden en kostenbeperkingen. De software onderzoekt alle mogelijke combinaties van oplossingen en genereert snel ontwerp alternatieven. Dit zijn vaak design options die u zelf niet had kunnen bedenken.

Een software algoritme kan veel verschillende scenario’s voor potentiële opties vinden. Het test en leert van elke iteratie wat werkt en wat niet werkt. Dit alles in een zeer korte tijd.

Wat zijn de voordelen van generative design?

 • Ontdek een breder scala aan ontwerpopties
  In de tijd dat u één idee kunt maken, kan een computer duizenden genereren. In een overzicht ziet u welke ontwerpen het beste presteren.
   
 • Maak onmogelijke ontwerpen mogelijk
  Met generative design kunt u geoptimaliseerde complexe vormen maken. Sommige van deze vormen zijn onmogelijk te maken met traditionele productiemethoden. In plaats daarvan worden ze gebouwd met behulp van nieuwe additieve productiemethoden, zoals 3D printtechnologie.  
   
 • Optimaliseren voor materialen en productiemethoden
  Stel doelen en parameters in en de software zal op basis van die uitgangspunten krachtige ontwerpopties creëren. De software lost conflicterende ontwerpbeperkingen op, zodat u zich kunt concentreren op innovatie.

Hoe pas ik generative design toe in praktijk?

Wij helpen u om generative design in de praktijk toepassen. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden!

Neem contact op!
generative design, autodesk
Rutmer Visser
Rutmer Visser, Salesmanager

Meer weten over generative design?

Neem gerust contact met mij op!