Door gebruik te maken van een digitaal model kunt u het product testen alvorens het wordt gebouwd. Op deze manier komen fouten op gebreken vroegtijdig aan het licht. Het gebruik van één digitaal model tijdens het concept, de constructie en de fabricagefases biedt een aantal belangrijke economische voordelen:

  • Minder kostbare fysieke prototypes
  • In minder tijd maakt u meer, digitale, prototypes
  • Met behulp van simulaties optimaliseert u uw ontwerp
  • Stroomlijn uw documentatie, data management en de onderlinge samenwerking
  • U ontwikkelt realistische visualisaties van producten voordat er überhaupt een product is gemaakt
  • Soepel verlopende bi-directionele integratie met de AutoCAD-familie voor ontwerpsoftware
  • Gestroomlijnde communicatie en gegevensuitwisseling tussen ontwerpers, constructeurs en werktuigbouwers

Fysieke prototypes reduceren

Het digitale ontwerp simuleert en visualiseert u zonder eerst een fysiek prototype te maken. U en uw collega’s kunnen het model gebruiken om virtueel een compleet product te onderzoeken en optimaliseren, voordat met de bouw van dure fysieke prototypes wordt begonnen.

Productkwaliteit verhogen

Met behulp van de Digital Prototyping en geïntegreerde analysetools in Autodesk Inventor kunt u prototypes ontwerpen en testen. Door een toetsing van het digitaal prototype aan de productspecificaties, is het maken van gefundeerde keuzes over materiaaltypes en standaard machineonderdelen eenvoudiger dan ooit. Op deze manier verhoogt u de kwaliteit van uw producten.

Betere samenwerking en delen van gegevens

Meerdere Autodesk software producten voor conceptueel ontwerp, engineering, simulatie, documentatie, visualisatie en de fabriek lay-out maken maken deel uit van de oplossing voor Digital Prototyping. Alle software in de Autodesk-oplossing voor Digital Prototyping werken samen met bi-directionele data flow om de samenwerking te bevorderen tussen uw functionele teams.

De Autodesk-oplossing voor Digital Prototyping is gebaseerd op één enkel digitaal model. Dit betekent dat iedereen gedurende het gehele proces gebruik maakt van dezelfde up-to-date informatie. Op deze manier wordt de snelheid en de nauwkeurigheid van de communicatie verbetert.

Rutmer Visser
Rutmer Visser, Salesmanager

Meer weten over Digital Prototyping?

Neem gerust contact met mij op!