Werktuigbouwkundige scholingstraject volgen?

Werktuigbouwkundige scholingstrajecten

Werktuigbouwkundige scholingstrajecten

Een werktuigbouwkundig scholingstraject is de eerste stap om als werktuigbouwkundig tekenaar aan de slag te gaan.

Vergroot uw kans op een baan!

Momenteel is er een te kort aan werktuigbouwkundig personeel op de arbeidsmarkt. Kennis van een 3D CAD pakket is voor veel functies een pre of zelfs een vereiste! Door het volgen van een training of een scholingstraject richting een CAD functie wordt de kans op een baan aanzienlijk vergroot. 

Volg een werktuigbouwkundig scholingstraject

Wij bieden twee scholingstrajecten aan waarbij het werken met Inventor centraal staat:

  • Werktuigbouwkundig tekenaar 2D + 3D
  • Werktuigbouwkundig tekenaar 3D

Na het afronden van het scholingstraject, kon ik direct aan de slag als tekenaar!

Met Autodesk Inventor ontwerpt u werktuigbouwkundige producten, machines en mechanische onderdelen. Het 3D digitale prototype van uw ontwerp in Inventor kan tijdens het ontwerpen volledig getest worden op functie, vorm en samenhang. Daarnaast kan het ontwerp gesimuleerd, gevalideerd en geoptimaliseerd worden tijdens het ontwerp.

Werktuigbouwkundig tekenaar 2D + 3D

In het scholingstraject ‘Werktuigbouwkundig tekenaar 2D +3D’ gaat u aan de slag met AutoCAD en Inventor.

Wat leert u? Tijdens het opleidingstraject leert u de functionaliteiten van AutoCAD en Inventor die u als werktuigbouwkundig tekenaar nodig heeft. Ook maakt u kennis met het concept Digital Prototyping. Na afloop van het scholingstraject kunt u direct als werktuigbouwkundig tekenaar bij een bedrijf functioneren.
Voorkennis Om aan het scholingstraject deel te nemen is werktuigbouwkundig affiniteit gewenst, maar niet vereist. Wel dient het werken met een computer voor u niet vreemd te zijn.
Duur van het traject Het traject bestaat uit 12 cursusdagen en 3 coachingsdagen waarin u leert te werken in AutoCAD en Inventor. Voor het oefenen en maken van opdrachten kunt u rekening houden met ongeveer 20 dagen. Tijdens het scholingstraject krijgt u toegang tot de Cadix Academy. Het online leerplatform van Cadix.

Meer weten over het scholingstraject Werktuigbouwkundig tekenaar 2D + 3D? Vraag meer informatie aan! Binnen twee dagen zal onze scholingsdeskundige contact met u op nemen om de mogelijkheden te bespreken. 

Werktuigbouwkundig tekenaar 3D Advanced

In het scholingstraject ‘Werktuigbouwkundig tekenaar 3D Advanced’ gaat u aan de slag met Inventor. U krijgt uitgebreide kennis van 3D ontwerptechnieken en ervaart welke kansen deze nieuwe manier van werken met zich meebrengt.

Wat leert u? Tijdens het opleidingstraject leert u te werken met Inventor. Ook kunt u deelnemen aan een aanvullende Inventor Advanced module naar keuze, zoals Tube & Pipe of Sheet Metal. Na afloop van het scholingstraject heeft u uitgebreide kennis van het maken van 3D ontwerpen in Inventor en bent u op de hoogte van de mogelijke 3D ontwerptechnieken. U heeft na het scholingstraject genoeg kennis om direct als werktuigbouwkundig tekenaar bij een bedrijf aan de slag te gaan.
Voorkennis Om met succes aan het scholingstraject deel te nemen is werktuigbouwkundig affiniteit gewenst maar niet vereist. Wel dient het werken met een computer voor u niet vreemd te zijn.
Duur van het traject Het traject bestaat uit 7 cursusdagen en 3 coachingsdagen waarin u de vaardigheden leert om ontwerpen te maken in Inventor. Voor het oefenen en maken van opdrachten kunt u rekening houden met ongeveer 20 dagen. Tijdens het scholingstraject krijgt u toegang tot de Cadix Academy. Het online leerplatform van Cadix.
Examen Het scholingstraject wordt afgesloten met het examen: Inventor Certified Professional. De Autodesk certificering is een wereldwijde accreditatie, waarmee u aantoont kennis en ervaring te hebben met het gebruik van de Inventor software.

Meer weten over het scholingstraject Werktuigbouwkundig tekenaar 3D Advanced? Vraag meer informatie aan! Binnen twee dagen zal onze scholingsdeskundige contact met u op nemen om de mogelijkheden te bespreken. 

Hulp nodig bij het maken van een keuze?

Heeft u hulp nodig bij het kiezen van één van onze scholingstrajecten of heeft u andere wensen? Neem gerust contact met ons op. Bel naar 088 2600 800 of mail naar info@cadix.nl. Wij adviseren uw graag over de diverse mogelijkheden en houden rekening met uw wensen en eisen.

U kunt ook ons intakeformulier invullen. Door het invullen van de vragenlijst krijgen wij een beeld van uw profiel en interesses. Op basis van uw antwoorden geven wij een gericht scholingsadvies. 

Het traject heeft er zeker voor gezorgd dat ik aan deze baan gekomen ben!

Scholingstraject

Scholingstraject