Leer werken met AutoCAD op een Mac

AutoCAD Basis voor de Mac AutoCAD Basis voor de Mac Inschrijven

Met de AutoCAD Basiscursus leert u snel en efficiënt tekeningen maken in AutoCAD. De cursus duurt vier dagen, welke verspreid zijn over twee weken. Dit heeft als voordeel dat u in de tussenliggende dagen de geleerde stof kunt herhalen en toepassen in uw dagelijkse werk.

De cursus wordt gegeven in de laatste versie van AutoCAD. Heeft u een oudere versie van AutoCAD? In overleg kan er ook een basiscursus worden verzorgd voor oudere versies.

Voor wie is deze training bedoeld?    

De basiscursus AutoCAD voor de Mac is bedoeld voor gebruikers van de Apple Mac die met AutoCAD wil leren werken. De Mac-versie omvat grotendeels dezelfde functionaliteiten als de Windows-versie, maar heeft een aangepaste Mac-interface en functionaliteiten die afgestemd zijn op Apple OS X.

Welke vaardigheden ontwikkelt u door deze training te volgen?

Na het volgen van de basiscursus AutoCAD kunt u zelfstandig en op een correcte manier een tweedimensionale tekening maken en afdrukken. Na het succesvol afronden van de training ontvangt u het officiële Autodesk certificaat als bewijs van deelname.

Welke onderwerpen worden er tijdens de AutoCAD Basiscursus behandeld?

Tijdens de cursus worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:

  • Gebruikersinterface van AutoCAD.
  • Het gebruik van objectsnaps en grips (voor het nauwkeurig tekenen).
  • Objecten tekenen en ontwerpen (lijn, cirkel, boog, rechthoek et cetera).
  • Bewerken van objecten (verwijderen, roteren, verplaatsen, schalen et cetera).
  • Het gebruik van lagen in een tekening.
  • Het aanbrengen van tekst, arceringen en bematingen.
  • Het maken van blokken.
  • Het afdrukken (Modespace en Paperspace).

Doordat u tijdens deze cursus aan de slag gaat met veel oefeningen, leert u snel zelf te werken met AutoCAD.

Welke voorkennis heeft u nodig voor deze AutoCAD cursus?

Voor deze training is geen voorkennis van AutoCAD nodig. Wel wordt aanbevolen dat u enige algemene kennis en ervaring met Windows heeft.

Cursusmateriaal en faciliteiten

Op de eerste trainingsdag ontvangt u Nederlandstalig instructiemateriaal, inclusief praktische oefeningen. Ook bieden wij u de mogelijkheid om kosteloos gebruik te maken van een CAD licentie, die u op uw eigen computer kunt installeren. Hiermee kunt u gedurende de training ook thuis oefenen met de AutoCAD software. De licentie is 30 dagen geldig.

Voor de AutoCAD trainingen beschikken wij in heel Nederland over uitstekende gefaciliteerde trainingslocaties. Tijdens de cursus maakt u onbeperkt gebruik van koffie, thee en ijswater. Ook wordt u een lunch aangeboden.