De studiebelasting van het omscholingstraject hangt mede af van het niveau en de eindtermen van de kandidaat. Gemiddeld staat een omscholingstraject tot CAD-tekenaar gelijk aan een studiebelasting van 25 dagen. Oefenopdrachten en praktijkopdrachten kun je daarbij, indien gewenst, deels thuis uitvoeren. Beschik je niet over een eigen computer of laptop, dan stellen wij er één in bruikleen beschikbaar.

Onze scholingstrajecten

CADopleiding.nl biedt een drietal scholingstrajecten: 

  • AutoCAD tekenaar
  • Werktuigbouwkundige tekenaar
  • Bouwkundig tekenaar

Hoe zijn de scholingstrajecten opgebouwd?

Onze scholingstrajecten zijn praktijkgericht en bestaan uit trainingsdagen, praktijkdagen en begeleidingsdagen. Tijdens de praktijkdagen worden er praktijkopdrachten uitgevoerd om je tekenvaardigheden te verbeteren. Bij elk scholingstraject werk je aan een centraal project, waarin de belangrijkste facetten van CAD tekenen aan de orde komen.

Een scholingstraject bestaat uit vijf stappen:

Hoelang duurt de scholing tot CAD-tekenaar?

De doorlooptijd van een scholingstraject tot CAD-tekenaar bedraagt standaard twee tot zes maanden, met maximaal twee trainingsdagen per week. Omdat alle scholingstrajecten modulair zijn opgebouwd, kun je zelf bepalen wat voor jou het juiste tempo is. Elke twee maanden kun je starten met de eerste module. De vervolgmodules plan je zelf met je trainer in. Heb je meer tijd nodig om te oefenen? Dan kan je de tweede en derde module eventueel op een later tijdstip volgen. Ook het versnelt doorlopen van het traject behoort tot de mogelijkheden.

Wanneer kun je deelnemen aan een scholingstraject tot CAD-tekenaar?

Om deel te kunnen nemen aan een scholingstraject tot CAD-tekenaar, dien je over technisch inzicht te beschikken. Om zeker te weten dat je het trainingsprogramma succesvol kunt volgen, hebben wij een speciale toelatingstest ontwikkeld. Heb je ervaring in de bouw of werktuigbouw, maar heb je lichamelijke klachten waardoor je je bestaande werk niet meer kunt uitvoeren? Ook dan is ons scholingstraject de eerste stap om weer aan de slag te gaan. Met jouw praktijkervaring kun je je namelijk uitstekend laten omscholen tot CAD-tekenaar.

Baangarantie?

Door onze contacten, afspraken en mantelovereenkomsten met het UWV, gemeentelijke instellingen en re-integratiebureaus leiden wij met succes deelnemers op tot volwaardige CAD-tekenaars. Hoewel we geen baangarantie kunnen geven, zien we wel dat meer dan 75% van de deelnemers van één van onze scholingstrajecten een baan heeft gevonden.

"Wij zorgen ervoor dat je met voldoende kennis en vertrouwen je nieuwe werkzaamheden kunt uitvoeren"

Scholingtraject afgerond? Wij blijven je begeleiden en ondersteunen

Ook na het voltooien van je scholing tot CAD-tekenaar kun je een beroep op ons doen. Tot drie maanden na het afronden van je scholingstraject begeleiden en ondersteunen wij jou om als CAD-tekenaar aan de slag te gaan. De ondersteuning richt zich vooral op het werken met de software.

Heb ik ook recht op subsidie?

In veel gevallen kan je gebruik maken van een subsidie van het UWV (of een andere instelling), als je een scholingstraject tot CAD tekenaar bij ons volgt. Ook re-integratiebureaus en bedrijfsverzekeringen bij een ongeval vergoeden vaak een groot deel van de kosten. Wil je hier meer over weten? Neem dan gerust contact met ons op.

Willian Bos
Willian Bos, Accountmanager Building

Ik help u graag verder!