Publish Tool

Het exporteren en publiceren van Inventor bestanden kost standaard veel tijd omdat er veel handmatige en herhalende handelingen nodig zijn. Met de Publish tool exporteert en publiceert u voortaan razendsnel en uniform 3D modellen en tekeningen, zoals PDF, DXF en STEP files. 

Daarbij kunt u met de Publish tool uw data netjes en overzichtelijk beheren zonder gebruik te hoeven maken van een extra applicatie zoals Autodesk Vault, omdat bestandslocatie, bestandsnaam en andere metadata configureerbaar is. Zo kunt u bijvoorbeeld automatisch onderdeelnummers en informatie zoals materiaal en dikte mee geven. 

Bestanden voor de snijmachine genereren

Maakt u met Inventor grote samenstellingen die veel plaatmateriaal bevatten? Het handmatig aanmaken van DXF bestanden kost veel tijd en belangrijke snijelementen kunnen gemakkelijk vergeten worden. Door gebruik te maken van de Publish Tool genereert u de DXF files automatisch en verzamelt u direct álle snijfiles die nodig zijn. Daarnaast maakt de Inventor app het mogelijk om lijnen wel of niet zichtbaar te maken op de DXF en de kleur van deze lijnen te bepalen. Het voordeel hiervan is dat de machine al precies weet wat hij moet doen. Verder biedt de Publish Tool de mogelijkheid om de hoofdmaten van de uitslag toe te voegen aan een iProperty-veld. Hierdoor kunt u exact achterhalen hoeveel materiaal u nodig heeft en welke kosten u dus bespaart.

BOM-export maken

Met de filters in de Publish tool maakt u eenvoudig diverse Bill of Materials (BOM) lijsten om te exporteren naar Excel. Dit brengt meer gemak en overzicht met zich mee, want zonder deze add on maakt Inventor alleen één grote lijst met onderdelen aan. 

Overzicht

Functie Omgeving  
Geavanceerde Publicaties PDF, DXF STEP (handmatig) Part / Assembly / Drawing
Samengestelde (custom) iProperties Part / Assembly / Drawing
Bestandsnaam afhankelijkheid eigenschappen Part / Assembly / Drawing
Bestandslocatie afhankelijkheid eigenschappen Part / Assembly / Drawing
Creëer plaatuitslagen vanuit Assembly Sheet Metal
Plaatuitslag afmetingen in iProperties Sheet Metal
Configureer de lagen voor snij- en etslijnen Sheet Metal
Bestandsnaam op plaatuitslag DXF Sheet Metal
Buig info naast buiglijnen Sheet Metal
Automatisch genereren van plaatuitslag model Sheet Metal
Automatisch genereren van plaatuitslag tekening Sheet Metal
Aanpassen van zetwerk voorwaarden Sheet Metal
Sheet Metal Design Check Sheet Metal
Sheet Metal Multi Body Design Sheet Metal
Type filtering Part

 

Copy Design tool

Zoals veel gebruikers maakt u vast vaak (nieuwe) varianten van bestaande ontwerpen. En vaak worden dan de eerder gemaakte onderdelen en bestanden opnieuw gebruikt. Met daarbij het gevaar dat er teveel of te weinig informatie gekopieerd wordt, dat de oude bestanden verloren gaan of er geen structuur meer in de opslag van bestanden zit.

Met de Copy Design Tool maakt u voortaan razendsnel een schone kopie van uw ontwerp mét nieuwe bestandsnamen. U kopieert uw actieve ontwerp rechtstreeks vanuit Inventor en kunt met de Copy Design tool bestanden en tekeningen (IDW/DWG) automatisch óf handmatig hernoemen. Ook migreert u gemakkelijk bestanden naar de huidige release. De Copy Design tool van Cadix is uitgebreider dan de standaard functie in Inventor, maar past wel naadloos in de software. Zo krijgt u bijvoorbeeld een extra zoekfunctie, zodat u er zeker van bent dat u echt alle benodigde onderdelen meeneemt naar het nieuwe project.

Met de tool bepaalt u gemakkelijk of u onderliggende tekeningen wel of niet mee wilt kopiëren en maakt u bestandsnamen aan met behulp van een nummergenerator. Dit biedt u meer gemak en structuur tijdens het hernoemen van bestanden.

Controle

Functie Omgeving  
Copy / Update Part / Assembly / Drawing
Hernoemen files/folders (met e.v. Pre/Suffix) Part / Assembly / Drawing
Optie iProperty referentie aan bronbestand Part / Assembly / Drawing
Content Center onderdelen uitsluiting Assembly
Hernoem Browser Nodes Part / Assembly
Reset Revisie Part / Assembly / Drawing
Verdiept zoeken binnen werkomgeving Part / Assembly / Drawing
Autonummer volgens schema Part / Assembly / Drawing
Vault nummering schema Part / Assembly / Drawing
File Migratie Part / Assembly / Drawing

 

Buttonizer

Voert u ook vaak dezelfde handelingen uit binnen het werken met Inventor? Zoals het exporteren van uw tekening naar een PDF, het centreren van bematingen in uw tekening of het instellen van een witte achtergrond om een goede screenshot van uw model te kunnen maken. Met de Buttonizer van Cadix ervaart u veel gemak en zult u veel tijd besparen.

U maakt eenvoudig zelf uw eigen knoppen aan voor in de ribbon van Inventor. Deze knoppen fungeren als sneltoetsen. Door te klikken op de betreffende knop wordt de achterliggende code getriggerd en wordt de vooringestelde handeling automatisch uitgevoerd!

U bespaart tijd door repeterende handelingen te automatiseren en minimaliseert de kans op fouten. Uw meest gebruikte functionaliteiten zijn voortaan direct beschikbaar middels een knop op de werkbalk!

Eigenheid

Functie Omgeving  
Met 1 knop printen Drawing
Met 1 knop PDF genereren Drawing
Button-configuratie automatisch delen  
Knoppen maken voor Add-ins  
Add-ins laden zonder herstart Inventor  
Knoppen maken op basis van iLogic rules en forms, VB.NET of C# met Microsoft Visual Studio  
ViewCube instellen Part / Assembly
Achtergrond wisselen Part / Assembly
Afmetingen precisie aanpassen Drawing
Tekeningformaat wijzigen Drawing
Tekening notities toevoegen Drawing

 

Property tool

Het invullen van property-velden binnen Inventor is voor velen een tijdrovende klus. Met de Property tool kent u eenvoudig en snel metadata aan Inventor bestanden toe. Ook kunt u de al ingevulde waarden makkelijk wijzigen. De Property Tool wordt door Cadix voor u op maat ingericht zodat alleen die eigenschappen worden vastgelegd die voor uw organisatie belangrijk zijn. U hoeft dus niet meer zoals voorheen langs alle irrelevante velden te scrollen op zoek naar de benodigde velden.

Omdat deze add-on voor u op maat wordt ingericht heeft u de mogelijkheid aan te geven welke velden verplicht moeten worden ingevuld. Hiermee zorgt u voor een consistente werkwijze en kan belangrijke data nooit vergeten worden. Verder kan aan de invulvelden van de Property tool intelligentie worden gekoppeld om bepaalde eigenschappen automatisch in te laten vullen of als drop-down keuze veld beschikbaar te maken. De betreffende metadata is ook direct beschikbaar in de stuklijst (BOM). Dit scheelt correctiewerk achteraf.

Indien gewenst kan de Inventor add-on als ‘dockable window’ worden weergegeven binnen Inventor. 

Structuur op maat

Functie Omgeving  
Custom iProperty Part / Assembly / Drawing ✓ (op maat voor organisatie)
Samengestelde (custom) iProperties Part / Assembly / Drawing ✓ (op maat voor organisatie) 
Bestandseigenschappen aanpassen Part / Assembly / Drawing ✓ (op maat voor organisatie)