Cursusinformatie

SOLIDWORKS Simulation is een zeer gebruiksvriendelijk pakket voor de Eindige Elementen Methode. In vergelijking met andere high-end FEM programma‚Äôs is Simulation een aantrekkelijke optie vanwege de gunstig geprijsde licentie en overzichtelijke interface. 

Voor wie is deze cursus bedoeld?
De SOLIDWORKS Simulation cursus is zeer geschikt voor de engineers en designers die hun ontworpen 3D model willen testen op sterkte. Met vakkundig inzicht en deze simulatie resultaten is het ontwerp en daarmee eindproduct vrijwel optimaal te maken. 

Welke onderwerpen worden er tijdens deze cursus behandeld?
In deze tweedaagse cursus worden voorbeeld modellen vanuit de praktijk getest op sterkte, knik, vermoeiing, resonantie frequentie. Met de komst van 3D printen in zowel kunststof als metaal is de topologie studie een belangrijk gereedschap. Aan de hand van vooraf opgegeven ontwerp regels zal SOLIDWORKS het 3D model dusdanig aanpassen dat alleen het functionele materiaal overblijft zodat het lichtste, maar voldoende sterke model overblijft om 3D te printen. 

Vrijwel alle functies van de Simulation bundel komen tijdens deze training aan de orde met een oefening. 

  • Non-linear voor kunststof producten 
  • Temperature Studie om materiaal spanning in beeld te brengen als deze onderhevig zijn aan hogere temperaturen.

 

Welke voorkennis heeft u nodig?

Ervaring met SOLIDWORKS op het niveau van de basiscursus is vereist om succesvol aan de training deel te kunnen nemen.

Cursusfaciliteiten

Voor de SOLIDWORKS cursussen beschikt Cadix in heel Nederland over goed ingerichte trainingsruimtes. U mag uw eigen laptop of pc meenemen, maar dit hoeft niet. Bij de dagtraining op onze locaties krijgt u een lunch aangeboden. Tijdens de training kunt u daarnaast onbeperkt gebruik maken van koffie, thee en ijswater. 

Inschrijven cursus