Cursusinformatie

De cursus Inventor iLogic behandelt de basisbeginselen van de iLogic module binnen Inventor. Tijdens deze cursus leert u de basis van het maken van configureerbare modellen. Met configureerbare modellen worden niet alleen fouten voorkomen maar kan ook het engineeringsproces versneld worden. 

Voor wie is deze Inventor cursus bedoeld?

De cursus Inventor iLogic is bedoeld voor Inventor-gebruikers en CAD-systeembeheerders die bepaalde handelingen in Inventor willen automatiseren of configureerbare onderdelen willen maken. 

Welke onderwerpen worden er tijdens de cursus behandeld?

De volgende onderwerpen worden tijdens de cursus behandeld:

  • Introductie iLogic interface
  • Interne en externe rules
  • Dialoogvenster (form) maken voor een Ilogic rule
  • Event triggers
  • Uitlezen en wegschrijven iProperties middels een dialoogvenster
  • Maken van een product configurator middels een dialoogvenster
  • Maken van knoppen in de ribbon om de rules en dialoogvensters te starten

Welke voorkennis heeft u nodig?

U hoeft voor de cursus iLogic géén programmeerervaring te hebben. Kennis op het niveau van de Inventor basiscursus (of enkele jaren ervaring met Inventor) is wel vereist. 

Cursusmaterialen en faciliteiten

U ontvangt ons Nederlandstalig instructiemateriaal, inclusief praktische oefeningen digitaal. Tijdens de klassikale cursus werkt u op een computersysteem van Cadix. Tijdens de training maakt u onbeperkt gebruik van koffie en thee. Ook krijgt u door ons een lunch aangeboden.

Om tussen en na de cursusdagen ook thuis of op uw werk verder te oefenen dient u zelf of via uw werkgever de beschikking te hebben over de juiste software (licentie). Eventueel kunt u ervoor kiezen om kosteloos gebruik maken van een proeflicentie (30 dagen geldig), die u op uw eigen computer kunt installeren via de website van Autodesk.

Inschrijven cursus