Cursusinformatie

De cursus wordt gegeven in de laatste versie van AutoCAD. Heeft u een oudere versie van AutoCAD? In overleg kan er ook een basiscursus worden verzorgd voor oudere versies.

Voor wie is deze training bedoeld?    

De basiscursus AutoCAD voor de Mac is bedoeld voor gebruikers van de Apple Mac die met AutoCAD wil leren werken. De Mac-versie omvat grotendeels dezelfde functionaliteiten als de Windows-versie, maar heeft een aangepaste Mac-interface en functionaliteiten die afgestemd zijn op Apple OS X.

Welke vaardigheden ontwikkelt u door deze training te volgen?

Na het volgen van de basiscursus AutoCAD kunt u zelfstandig en op een correcte manier een tweedimensionale tekening maken en afdrukken. Na het succesvol afronden van de training ontvangt u het officiƫle Autodesk certificaat als bewijs van deelname.

Welke onderwerpen worden er tijdens de AutoCAD Basiscursus behandeld?

Tijdens de cursus worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:

  • Gebruikersinterface van AutoCAD.
  • Het gebruik van objectsnaps en grips (voor het nauwkeurig tekenen).
  • Objecten tekenen en ontwerpen (lijn, cirkel, boog, rechthoek et cetera).
  • Bewerken van objecten (verwijderen, roteren, verplaatsen, schalen et cetera).
  • Het gebruik van lagen in een tekening.
  • Het aanbrengen van tekst, arceringen en bematingen.
  • Het maken van blokken.
  • Het afdrukken (Modespace en Paperspace).

Doordat u tijdens deze cursus aan de slag gaat met veel oefeningen, leert u snel zelf te werken met AutoCAD.

Welke voorkennis heeft u nodig voor deze AutoCAD cursus?

Voor deze training is geen voorkennis van AutoCAD nodig. Wel wordt aanbevolen dat u enige algemene kennis en ervaring met Windows heeft.

Cursusmateriaal en faciliteiten

U ontvangt ons Nederlandstalig instructiemateriaal, inclusief praktische oefeningen digitaal. Tijdens de klassikale cursus werkt u op een computersysteem van Cadix. Wilt u liever uw eigen device meenemen dan kan dat uiteraard ook. Tijdens de training maakt u onbeperkt gebruik van koffie en thee. Ook krijgt u door ons een lunch aangeboden.

Om tussen en na de cursusdagen ook thuis of op uw werk verder te oefenen dient u zelf of via uw werkgever de beschikking te hebben over de juiste software (licentie). Eventueel kunt u ervoor kiezen om kosteloos gebruik maken van een proeflicentie (30 dagen geldig), die u op uw eigen computer kunt installeren via de website van Autodesk.

Inschrijven cursus