Cursusinformatie

 

Artificial Intelligence (AI) toegepast in Revit; Generative Design. Wellicht heeft u er al vaker over gehoord. Maar wat betekent AI nu en straks voor BIM en de bouw- en architectuursector? 

Voor wie is deze cursus Generative Design bedoeld?

Wilt u meer weten over dit veelzijdige onderwerp en zelf ook gebruik gaan maken van de slimme ontwerphulp in het Revit pakket? Tijdens deze eendaagse cursus komen de mogelijkheden uitgebreid aan bod en leert u generative design toepassen in uw eigen projecten.

Welke onderwerpen worden er tijdens de cursus behandeld?
 

 • Een inleiding tot AI, wat is het, wat kan het, en waar gaat het naartoe? 
 • Een introductie in software, welke programma's kun je waarvoor gebruiken?
 • Welke toepassingen van AI zitten er al in de meest gebruikte CAD-programma's?
 • Dit wordt uitgelegd aan de hand van allerlei projecten en (voorbeeld-)studies uit de architectuur en uit de bouwwereld.
 • Specifiek: wat kan er op het gebied van AI in Revit, en hoe zit het met Dynamo?
 • Uiteraard gaat u zelf ook aan de slag met de toepassing van Generative Design in Revit;
 • Oefenen met het plaatsen van objecten in Grid in kleine en grote projecten
 • Oefenen met het bepalen van daglichttoetreding en optimale uitzichten in kleine en grote projecten
 • Oefenen met het maken van massa's in kleine en grote projecten
   

Welke voorkennis heeft u nodig?

Om succesvol aan deze cursus te kunnen deel te nemen is tenminste kennis op het niveau van de Revit Basis cursus vereist. Ook als u al meer (project-)ervaring met Revit heeft is deze cursus een interessante aanvulling.

Cursusmaterialen en faciliteiten

U ontvangt ons Nederlandstalige instructiemateriaal, inclusief praktische oefeningen, digitaal. Autodesk biedt u daarbij de mogelijkheid om kosteloos gebruik te maken van een Revit licentie (30 dagen geldig), die u op uw eigen computer kunt installeren. Hiermee kunt u na de cursus thuis verder oefenen met de software. 

Voor de Revit cursussen beschikt Cadix in heel Nederland over uitstekend gefaciliteerde cursusruimtes, hier kunt u gebruik maken van onze computersystemen. Tijdens de training kunt u onbeperkt gebruik maken van koffie, thee en (ijs)water. Ook krijgt u een lunch aangeboden.

Eén jaar lang gratis toegang tot de Cadix Academy

Als deelnemer van deze eendaagse cursus AI met Revit krijgt u een jaar lang toegang tot de Cadix Academy. Dit is het online leerplatform van Cadix. Via deze gebruiksvriendelijke leeromgeving heeft u toegang tot informatie die u kunt gebruiken tijdens uw training en als naslagwerk. Het platform biedt u studiematerialen, aanvullende opdrachten, studietips, vragen, instructiefilmpjes, en links naar interessante bronnen op internet, in boeken en artikelen.

Inschrijven cursus