Cursusinformatie

 

Artificial Intelligence (AI) toegepast in Revit; Generative Design. Wellicht heeft u er al vaker over gehoord. Maar wat betekent AI nu en straks voor BIM en de bouw- en architectuursector? 

Voor wie is deze cursus Generative Design bedoeld?

Wilt u meer weten over dit veelzijdige onderwerp en zelf ook gebruik gaan maken van de slimme ontwerphulp in het Revit pakket? Tijdens deze eendaagse cursus komen de mogelijkheden uitgebreid aan bod en leert u generative design toepassen in uw eigen projecten.

Wat komt er tijdens de cursus aan bod?
 

 • Een inleiding tot AI, wat is het, wat kan het, en waar gaat het naartoe? 
 • Een introductie in software, welke programma's kun je waarvoor gebruiken?
 • Welke toepassingen van AI zitten er al in de meest gebruikte CAD-programma's?
 • Dit wordt uitgelegd aan de hand van allerlei projecten en (voorbeeld-)studies uit de architectuur en uit de bouwwereld.
 • Specifiek: wat kan er op het gebied van AI in Revit, en hoe zit het met Dynamo?
 • Uiteraard gaat u zelf ook aan de slag met de toepassing van Generative Design in Revit;
 • Oefenen met het plaatsen van objecten in Grid in kleine en grote projecten
 • Oefenen met het bepalen van daglichttoetreding en optimale uitzichten in kleine en grote projecten
 • Oefenen met het maken van massa's in kleine en grote projecten
   

Welke voorkennis heeft u nodig?

Om succesvol aan deze cursus deel te kunnen nemen is kennis op het niveau van de Revit Basis cursus vereist. Ook als u al meer (project-)ervaring met Revit heeft is deze cursus een interessante aanvulling.

Cursusmaterialen en faciliteiten

U ontvangt ons Nederlandstalig instructiemateriaal, inclusief praktische oefeningen digitaal. Tijdens de klassikale cursus werkt u op een computersysteem van Cadix. Tijdens de training maakt u onbeperkt gebruik van koffie en thee. Ook krijgt u door ons een lunch aangeboden.

Om tussen en na de cursusdagen ook thuis of op uw werk verder te oefenen dient u zelf of via uw werkgever de beschikking te hebben over de juiste software (licentie). Eventueel kunt u ervoor kiezen om kosteloos gebruik maken van een proeflicentie (30 dagen geldig), die u op uw eigen computer kunt installeren via de website van Autodesk.

Eén jaar lang gratis toegang tot de Cadix Academy

Als deelnemer van deze eendaagse cursus AI met Revit krijgt u een jaar lang toegang tot de Cadix Academy. Dit is het online leerplatform van Cadix. Via deze gebruiksvriendelijke leeromgeving heeft u toegang tot informatie die u kunt gebruiken tijdens uw training en als naslagwerk. Het platform biedt u studiematerialen, aanvullende opdrachten, studietips, vragen, instructiefilmpjes, en links naar interessante bronnen op internet, in boeken en artikelen.

Inschrijven cursus