Wat is een BIM Coördinator? | BIM rollen

Wat is een BIM Coördinator?

De functie BIM Coördinator is vergelijkbaar met de rol van werkvoorbereider bij de aannemer. In plaats van het controleren van tekeningen worden binnen deze functie de geleverde aspectmodellen gecontroleerd op bruikbaarheid en in relatie met andere modellen.

Iedere deelnemende organisatie heeft een eigen BIM Coördinator. Deze persoon neemt deel aan de afstemmingsvergaderingen, waarin de problemen (clasches) besproken worden en gezamenlijk naar een oplossing wordt gezocht.

Competenties en eigenschappen

Een BIM Coördinator moet beschikken over technische-, analytische- en organisatorische vaardigheden en moet in staat zijn om op operationeel niveau de samenwerking met interne- en externe partijen ten uitvoer te brengen. Het is tevens van belang dat de BIM Coördinator analytisch is ingesteld en beschikt over goede communicatieve eigenschappen om alle partijen op effectieve manier te laten samenwerken. Een BIM Coördinator is altijd op de hoogte van de meest actuele ontwikkelingen in het vakgebied en is in staat om te beoordelen hoe deze kunnen worden vertaald naar de operationele context van de organisatie en de uitvoering van de bouwprojecten die met BIM worden uitgevoerd.