Veel steigerbouwers werken hun tekeningen nog op conventionele wijze uit. Dit is erg tijdrovend en foutgevoelig. Daarom heeft Cadix een intelligente Steigergenerator voor Revit ontwikkeld, voorzien van een uitgebreid assortiment aan steigercomponenten. Deze slimme en parametrische onderdelen zijn gebaseerd op Layher systeemsteigers, Allround en Blitz, en worden op parametrische wijze automatisch om het gebouwmodel gegenereerd. Uitbreidingen en aanpassingen zijn snel te realiseren en het model kan eenvoudig meegenomen worden naar de bouwlocatie. 

Met behulp van de Steigergenerator kunnen werkzaamheden veel efficiënter uitgevoerd worden. Resultaten van wel 80% tijdwinst zijn hierbij geen uitzondering!

Wat zijn de voordelen?

  • Plaats snel en efficiënt steigeronderdelen om 3D gebouwmodellen.
  • Voer mutaties snel door, omdat het model parametrisch is opgebouwd.
  • Trek materiaallijsten op eenvoudige manier uit het model.
  • Importeer gebouwmodellen foutloos in Revit op basis van IFC, PDF, DWG, PointCloud of Revit bestanden.
  • Koppel materiaalstaten aan uw interne bedrijfssystemen.
  • Breid de Revit bibliotheek eenvoudig uit.
  • Controleer modellen eenvoudig en snel via clash detectie.
  • Lees data rechtstreeks in SCIA in met behulp van een plug-in voor sterkteberekeningen. 
  • Alle benodigde informatie is direct digitaal op de bouwplaats beschikbaar.
Wat zijn de voordelen?

Bespaar tijd en verhoog uw productiviteit

Met behulp van de Steigergenerator van Cadix bespaart u veel tijd en verhoogt u uw productiviteit dankzij gebruiksvriendelijke en intelligente steigeronderdelen en automatische opbouw van het model. Bekijk de video hieronder om een indruk te krijgen van de Steigergenerator.

In de praktijk

Bouwsteigers worden voornamelijk gebruikt door professionals in de bouwsector, zoals bouwbedrijven, aannemers en renovatiebedrijven. Deze steigers zijn essentieel voor het veilig werken op hoogte tijdens bouw-, renovatie- en onderhoudswerkzaamheden aan gebouwen en constructies. Ook onze relatie Wijngaarden ontwerpt steigers in 3D met behulp van de Cadix Steigergenerator. Dit doen zij al met veel plezier en gemak vanaf de ontwikkeling van de voorganger van de Cadix Steigergenerator; de Steigerbibliotheek

De Steigergenerator van Cadix bevat een groot assortiment Layher componenten. Het bevat onder andere aluminium- en stalen steigers, rolsteigers, hoogwerkers, ondersteuningsconstructies, verreikers, heftrucks, montageliften en ladderliften. Daarnaast bevat het aanvullende producten als ladders, trappen, rijplaten en dakrandbeveiliging en is het mogelijk dat de bestaande steigercomponenten uitgebreid worden met specifieke informatie zoals artikelnummering.

 

Steiger ontwerpen in slechts vier eenvoudige stappen:

STAP 1

Model importeren

Verzamel het benodigde bestand zoals een DWG, PDF, IFC, Point Cloud of Revit model en importeer deze naar Revit. Controleer vervolgens het geïmporteerde model op volledigheid en optimaliseer waar nodig om een goede basis te hebben voor de volgende stappen.

STAP 3

Instellen steiger

Vul de standaard parameters als hoogte, breedte en type vloeren in. Voeg de benodigde componenten zoals rooster, vlonders, metselconsoles, spindels, voetstukken en leuningen toe en configureer deze. Plaats indien gewenst extra diagonalen, muurankers, leuningen en koppelingen.

STAP 2

Vakken uitzetten

Teken vakken rondom het geïmporteerde model. Zorg dat de vakken de juiste afmetingen hebben volgens de projectspecificaties.

 

STAP 4

Genereer steiger

Op basis van de ingestelde parameters en vakken wordt de steiger automatisch gegenereerd. Indien nodig kunnen er nog handmatig aanpassingen aangebracht worden. Voer een visuele inspectie uit en los eventuele conflicten op door een clash-controle uit te voeren.

Het model en de materialenlijsten zijn nu gereed om mee te nemen naar de bouwplaats! 

Nader kennismaken met de Steigergenerator van Cadix?

Een grote verscheidenheid aan professionals in de bouwsector maken al gebruik van de Cadix Steigergenerator.
Onze adviseurs komen graag bij u langs om u de mogelijkheden van de Revit Steigergenerator te tonen. Tijdens een live demonstratie ervaart u zelf het gemak en de efficiency die deze tool u kan bieden.

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op. De specialisten van Cadix helpen u graag verder!

Neem contact op

Willian Bos
Willian Bos, Accountmanager Building

Demonstratie

Neem contact met mij op voor een demonstratie!