BIM implementeren in uw organisatie?

BIM implementaties

Cadix heeft ruime praktijk ervaring met het implementeren van 3D (BIM) software en het verzorgen van trainingen voor het optimaal gebruik maken van de software. Wij begeleiden ook u graag van a tot z met het implementeren van de werkmethodiek BIM in uw organisatie.

Binnen een bouwproces werken veel verschillende partijen samen om te komen tot het uiteindelijke resultaat. De rollen en verantwoordelijkheden van deze partijen verschuiven regelmatig. De diverse partijen en de grote hoeveelheid gegevens binnen het bouwproces en de dynamiek daarvan maakt dat de kans op faalkosten groot is.

BIM is de oplossing die maakt dat alle relevante informatie gedurende het hele bouwproces wordt opgeslagen, gebruikt en beheerd in één digitaal (3D) gebouwmodel. Alle partijen in het bouwproces werken met dezelfde digitale modellen en zien dus van elkaar wat er gebeurt. De informatie is continu beschikbaar en altijd actueel. Door het samenwerken in een ‘up to date’ model worden ontwerpconflicten voorkomen en daarmee de faalkosten tot een minimum beperkt.

Wat is BIM?

Wat is BIM?

Wat zijn de voordelen van BIM?

Naast dat het werken met BIM faalkosten verminderd, heeft BIM nog vele voordelen:

  • Het versnelt de bouwtijd.
  • Gegevens kunnen gemakkelijk en snel worden hergebruikt en gedeeld.
  • Het is mogelijk om opties met bijbehorende hoeveelheden, kosten en opbrengsten kan de beste oplossing gekozen worden.
  • Betere beheersing van het proces en de productie.

De kracht van BIM is het integraal samenwerken

Hoe kan Cadix u helpen met BIM?

Om te komen tot een succesvolle BIM implementatie verzorgen wij het gehele traject; van advies over de te gebruiken 3D (BIM) software, het opleidingstraject tot aan het implementeren van een werkmethode om optimaal van de software gebruik te (blijven) maken. Daarbij rekening houdend met de externe partijen waarmee samengewerkt wordt.

Gaat of wilt u BIM implementeren in uw organisatie? Onze BIM consultant komt graag vrijblijvend bij u langs. Hij kan u precies vertellen wat de werkmethodiek BIM voor uw situatie betekent. Daarbij geven wij aan hoe de overstap zo efficiënt en effectief mogelijk te realiseren is en met welke factoren rekening gehouden moet worden.

Bibliotheken en families ontwikkelen in Revit

Wij kunnen u ook helpen met het ontwikkelen van bibliotheken en families in Revit. Maak gebruik van uitgebreide functionaliteiten en maak relatief eenvoudige templates die voldoen aan de open BIM Standaard.