Cursus Vectorworks 3D + BIM

Vectorworks 3D + BIM Vectorworks 3D + BIM

Doelgroep

Vectorworks is onder andere ontwikkeld voor architecten, interieurarchitecten en stedenbouwkundigen voor het modelleren van visionaire (wedstrijd-) ontwerpen tot nauwkeurige uitvoeringsplannen, van de eerste ideëenschets tot vastgoedbeheer, van nieuwbouw tot verbouwing. 

Deze cursus VectorWorks 3D is bedoeld voor diegenen die VectorWorks 2D al beheersen. De cursus bestaat uit twee delen.

Doelstelling

Vectorworks is zeer laagdrempelig, zelfs CAD-beginners beheersen Vectorworks al na enkele dagen.

Inhoud

De eerste dag zal uitsluitend worden besteed aan 3D VectorWorks. Voor de cursist is het belangrijkste dat geleerd wordt om te gaan met 3D informatie op het beeldscherm. De tools en menu's worden uitgelegd aan de hand van een oefenproject. Bij dat oefenproject wordt er direct van uit gegaan dat de file IFC (BIM) compatible is. Maar in de cursus wordt niet ingegaan op de projectorganisatorische aspecten van het hele BIM verhaal. Daar is een aparte BIM cursus voor beschikbaar.

Tijdens de tweede dag wordt RenderWorks of Cinema 4D of Artlantis gebruikt om aan het in VectorWorks getekende project kleuren en texturen toe te kennen. Waar tijdens het eerste gedeelte de nadruk ligt op het omgaan met 3D objecten, wordt tijdens het tweede gedeelte de nadruk gelegd op het kleuren,uitlichten en fotograferen (renderen) van de 3D objecten. 

Voorkennis

U hebt bij ons de cursus "VectorWorks 2D" gevolgd en een week of twee teken ervaring. Of u werkt al enkele maanden met VectorWorks. Een redelijk ruimtelijk inzicht is een vereiste).

Cursusmateriaal en faciliteiten

Tijdens de training ontvangt u instructie materiaal inclusief praktische oefeningen. Het is ook mogelijk om naast dit materiaal een cursusboek te bestellen als naslagwerk. De kosten hiervan zijn € 80,- per boek. Ook stellen wij u in de gelegenheid om kosteloos gebruik te kunnen maken van een CAD licentie zodat u dit thuis op uw pc kunt installeren. Hiermee bent u in staat om tijdens de duur van de training ook thuis te kunnen oefenen. De demoversie kunt u onbeperkt gebruiken, maar u kunt geen tekeningen afdrukken, exporteren of bewaren.

Voor de trainingen beschikt Cadix in heel Nederland over uitstekend gefaciliteerde trainingsruimtes. Tijdens de training kunt u onbeperkt gebruik maken van koffie, thee en ijswater. Ook wordt u een lunch aangeboden. De kosten hiervoor worden naast de cursuskosten berekend.