VBA / Visual Basic progammeren in AutoCAD

VBA / Visual Basic progammeren in AutoCAD VBA / Visual Basic progammeren in AutoCAD

Doelgroep: VBA / Visual Basic programmeren in AutoCAD

Deze AutoCAD VBA cursus is bedoeld voor gebruikers van AutoCAD die specifieke applicaties willen maken in de AutoCAD software.

Doelstelling: VBA / Visual Basic programmeren in AutoCAD

AutoCAD beschikt niet over een eigen programmeer omgeving, maar biedt wel uitstekende mogelijkheid om te programmeren in de VBA programmeeromgeving. De volledige AutoCAD omgeving kan door VBA naar uw eigen inzicht ingericht en gemanipuleerd worden. De VBA programmeeromgeving zorgt ervoor dat in feite iedereen zijn eigen toepassingen kan ontwikkelen voor Autodesk Inventor.

Na afloop van de training bent u in staat om zelfstandig met VBA te programmeren binnen AutoCAD.

Inhoud: VBA / Visual Basic programmeren in AutoCAD

Het customizen van AutoCAD. Doormiddel van VBA is AutoCAD dusdanig te manipuleren dat de software meer voor je gaat werken. Routine matige handelingen kunnen worden geautomatiseerd, zodat de tekenaars zich volledig kunnen richten op het tekenwerk en zich niet meer druk hoeven te maken over tijdrovende handelingen die veelvuldig voorkomen.

Cursus onderwerpen worden in overleg bepaald.

Voorkennis

Om deze cursus met succes te kunnen volgen dient u te beschikken over kennis van en ervaring met Visual Basic en AutoCAD. Beschikt u nog niet over Visual Basic kennis dan adviseren wij u eerst deel te nemen aan de training 'VBA/Visual Basic Inleiding'.

Lesmateriaal

Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van verschillende handouts.

Voor de trainingen beschikt Cadix in heel Nederland over goed ingerichte trainingsruimtes. Tijdens de training kunt u onbeperkt gebruik maken van koffie, thee en ijswater. Bij een dagtraining wordt u een lunch aangeboden.