Cursus BIM Management in de praktijk

BIM Management 2 (de praktijk) BIM Management 2 (de praktijk) Inschrijven

Deze BIM Management 2 cursus brengt de theorie in de praktijk. In de BIM Management 1 training zijn de beleidsbeginselen uitgelegd, maar nu moet u deze beginselen vertalen naar oplossingen op de werkvloer. Denk bijvoorbeeld aan het laten aansluiten van een begroting op een 3D model. Dit is niet het maken van uittrekstaten, maar het nadenken over de coderingen die in de begrotingssystematiek worden gehanteerd. Idem voor het vinden van de aansluitvereisten van de andere softwareprogramma’s die in het bedrijf in gebruik zijn. In deze verdiepingstraining wordt de vraag “Hoe doet u het” uitvoerig beantwoord.

Welke vaardigheden ontwikkelt u door deze BIM Management cursus te volgen?     

De training BIM Management 2 (de praktijk) geeft u praktische aanwijzingen voor het aanpassen vande omringende software die in uw organisatie in gebruik is. Na afloop van de training geeft u leiding aan de implementatie van BIM in uw bedrijf. U bent daarbij in staat om applicatiespecialisten te ondersteunen in het aanpassen van de applicaties op het BIM proces. Ook bent u voorbereid om de intake van IFC’s te begeleiden en de werkafspraken in de projecten te beoordelen.

Voor wie is deze BIM training bedoeld?

Deze training is gericht op aankomende of al reeds gestarte BIM Managers, maar ook zeer geschikt voor gebruikers en projectmanagers die zich willen onderscheiden als BIM Manager in de markt.

Welke onderwerpen worden tijdens de BIM cursus behandeld?        

Tijdens deze cursus worden de theorie van de BIM Management 1 training vertaald naar toepassingen. Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Aspecten waarop de binnenkomende IFC’s worden beoordeeld.
  • Bruikbare IFC’s (Intake van IFC).
  • Vastleggen precieze afspraken in het BIM protocol, waarvoor een “zero tolerance” geldt.
  • Softwareprogramma’s in het bedrijf die worden geraakt door de implementatie van BIM.
  • Vereiste aanpassingen om de bestaande software aan te laten sluiten op het BIM proces.
  • BIM protocol: “Uniforme BIM voorwaarden, de UBV”.
  • Eisen projectportal.
  • Minimale vereiste procesaanpassingen in het eigen proces en het proces van de projectpartners.
  • Planning en contracten.

Welke voorkennis is nodig voor deze BIM cursus?

Om deze training te kunnen volgen, moet u de BIM Management 1 cursus hebben gevolgd of kennis op ditzelfde niveau hebben.

Trainingsmateriaal en faciliteiten

Tijdens de training ontvangt u Nederlandstalig instructiemateriaal, inclusief praktische oefeningen.

Voor de BIM trainingen beschikt Cadix over uitstekend gefaciliteerde trainingsruimtes in heel Nederland. Tijdens de training kunt u onbeperkt gebruik maken van koffie, thee en ijswater. Ook wordt uw lunch door ons verzorgd.

*Onze BIM trainingen worden verzorgd in samenwerking met het BIM Instituut.