AutoCAD Basis voor houtbewerking & interieurbranche › Cadix

AutoCAD Basis voor houtbewerking & interieurbranche AutoCAD Basis voor houtbewerking & interieurbranche Inschrijven

Met de AutoCAD basiscursus leert u snel en efficiënt tekeningen maken in AutoCAD. Deze cursus is speciaal gericht op de houtbewerking en interieurbranche en is zo opgezet dat de kennis direct eigen gemaakt kan worden. Er is daarbij voldoende tijd en ruimte voor begeleiding en het maken van oefeningen.

De basiscursus duurt drie dagen, verspreid over meerdere weken. Het voordeel hiervan is dat u in de tussenliggende dagen de geleerde stof kunt herhalen en toepassen in uw dagelijkse werk. Doordat u gedurende deze basiscursus veel oefeningen maakt, leert u snel zelfstandig te werken met de CAD software. De geleerde AutoCAD kennis past u op deze manier snel toe in de praktijk, op uw eigen werkvloer.

De cursus wordt verzorgd in samenwerking met Expertise Centrum Meubel(ECM), een initiatief van CBM. Bent u lid van het ECM? Dan kan de cursus (deels) gesubsidieerd worden.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

De basiscursus is geschikt voor iedereen die werkzaam is in de hout- en interieurbranche en wil leren werken met AutoCAD.

Welke voorkennis heeft u nodig voor deze AutoCAD cursus?

U hoeft voor deze cursus geen kennis van AutoCAD te hebben. Uw eigen vakkennis is voldoende. Enige algemene kennis en ervaring met Windows is wel een vereiste.

Welke onderwerpen worden er tijdens de basiscursus behandeld?

De cursus ‘AutoCAD Basis voor houtbewerking & interieurbranche’ omvat onder andere de volgende onderwerpen:

  • Gebruikersinterface van de CAD software.
  • Het gebruik van objectsnaps en grips (voor het nauwkeurig tekenen).
  • Objecten tekenen en ontwerpen (lijn, cirkel, boog, rechthoek et cetera).
  • Bewerken van objecten (verwijderen, roteren, verplaatsen, schalen et cetera).
  • Het gebruik van lagen in een tekening.
  • Standaardisatie (templates maken, gebruiken en beheren).
  • Het aanbrengen van tekst, arceringen en bematingen.

Welke vaardigheden ontwikkelt u door deze cursus te volgen?

Na het volgen van deze AutoCAD cursus maakt u zelfstandig en op een juiste manier een tweedimensionale (2D) tekening te maken. Als u de basiscursus met succes afrondt, ontvangt u een officieel Autodesk certificaat als bewijs van deelname.

Cursusmateriaal en faciliteiten

Op de eerste cursusdag ontvangt u Nederlandstalig instructiemateriaal, inclusief praktische oefeningen. Ook bieden wij u de mogelijkheid om kosteloos gebruik te maken van een AutoCAD licentie (30 dagen geldig), die u op uw eigen computer kunt installeren. Hiermee kunt u gedurende de cursus ook thuis oefenen met de AutoCAD software.

Voor de AutoCAD cursussen beschikken wij in heel Nederland over uitstekende gefaciliteerde cursuslocaties. Tijdens de cursus maakt u onbeperkt gebruik van koffie, thee en ijswater. Ook wordt u een lunch aangeboden.

Online leerportaal

Als deelnemer van de AutoCAD Basiscursus krijgt u toegang tot het unieke online leerplatform van Cadix, genaamd Cadix Academy. Deze geavanceerde, zeer gebruiksvriendelijke leeromgeving biedt uitgebreide informatie die u kunt gebruiken tijdens uw cursus, zoals studiemateriaal, aanvullende opdrachten, studietips, vragen, instructiefilmpjes, en links naar interessante bronnen op internet, in boeken en artikelen.