Een avondcursus AutoCAD volgen? | Geen ervaring vereist

AutoCAD Basis avond AutoCAD Basis avond Inschrijven

Met deze AutoCAD Basiscursus leert u snel en efficiënt tekeningen maken in AutoCAD en AutoCAD LT. De basistraining is zo opgezet dat de kennis direct eigen gemaakt kan worden. Er is daarbij voldoende tijd en ruimte voor begeleiding en het maken van oefeningen.

De basiscursus duurt acht avonden verspreid over meerdere weken. Het voordeel hiervan is dat u in de tussenliggende dagen de geleerde stof kunt herhalen en toepassen in uw dagelijkse werk. Doordat u gedurende deze cursus veel oefeningen maakt, leert u snel zelfstandig te werken met de CAD software. De geleerde CAD kennis past u op deze manier snel toe in de praktijk, op uw eigen werkvloer.

De cursus wordt gegeven in de laatste versie van AutoCAD. Heeft u een oudere versie van AutoCAD? In overleg kan de cursus ook worden verzorgd voor oudere versies.

Voor wie is deze AutoCAD cursus bedoeld?

De basiscursus is geschikt voor iedereen die wil leren werken met AutoCAD en AutoCAD LT.

Welke voorkennis heeft u nodig voor deze training?

U hoeft voor de basiscursus geen kennis van AutoCAD of AutoCAD LT te hebben. Uw eigen vakkennis is voldoende. Enige algemene kennis en ervaring met Windows is wel een vereiste.

Welke onderwerpen worden er tijdens de basiscursus behandeld?

De AutoCAD Basis avondcursus omvat onder andere de volgende onderwerpen:

  • Gebruikersinterface van de CAD software.
  • Het gebruik van objectsnaps en grips (voor het nauwkeurig tekenen).
  • Objecten tekenen en ontwerpen (lijn, cirkel, boog, rechthoek et cetera).
  • Bewerken van objecten (verwijderen, roteren, verplaatsen, schalen et cetera).
  • Het gebruik van lagen in een tekening.
  • Het aanbrengen van tekst, arceringen en bematingen.
  • Het maken van blokken.
  • Het afdrukken (Modelspace en Paperspace).

Welke vaardigheden ontwikkelt u door deze cursus te volgen?

Na het volgen van deze AutoCAD training maakt u zelfstandig en op een juiste manier een tweedimensionale (2D) tekening. Deze kunt u bewerken en afdrukken. Als u de basiscursus met succes afrondt, ontvangt u een officieel Autodesk certificaat als bewijs van deelname.

Cursusmateriaal en faciliteiten

Op de eerste trainingsavond ontvangt u Nederlandstalig instructiemateriaal, inclusief praktische oefeningen. Ook bieden wij de mogelijkheid om kosteloos gebruik te maken van een CAD licentie, die u op uw eigen computer kunt installeren. Hiermee kunt u gedurende de training ook thuis oefenen met de AutoCAD software. De licentie is 30 dagen geldig.

Voor de AutoCAD trainingen beschikken wij in heel Nederland over uitstekende gefaciliteerde trainingslocaties. Tijdens de cursus maakt u onbeperkt gebruik van koffie, thee en ijswater.

Online leerportaal

Als deelnemer van de AutoCAD training krijgt u toegang tot het unieke online leerplatform van Cadix. Deze geavanceerde, zeer gebruiksvriendelijke leeromgeving biedt uitgebreide informatie die u kunt gebruiken tijdens uw training, zoals studiemateriaal, aanvullende opdrachten, studietips, vragen, instructiefilmpjes, en links naar interessante bronnen op internet, in boeken en artikelen.

Dankzij het leerportaal is online leren bij Cadix mogelijk. Online leren heeft vele voordelen. Zo leert u waar en wanneer u wilt en bepaalt u uw eigen leertempo. Daarbij is de AutoCAD lesstof altijd te herhalen, wat het leren gemakkelijk maakt.

Omscholen tot CAD tekenaar?      

Ook als u uw wilt laten omscholen tot CAD tekenaar, kunt u bij ons terecht. Wij bereiden u succesvol voor op een nieuwe stap in uw carrière. 

Vervolgcursussen