Laat u scholen tot werktuigbouwkundige | Werktuigbouw

Scholingstraject Werktuigbouw

Bent u op zoek naar een nieuwe baan als  tekenaar of werkvoorbereider in de Werktuigbouw? Dan kan het scholingstraject Werktuigbouw de eerste stap zijn om als werktuigbouwkundig tekenaar aan de slag te gaan. Cadix is in Nederland al jaren toonaangevend in het verzorgen van (om)scholingstrajecten tot CAD tekenaar.
 

Door onze jarenlange ervaring en de contacten met onder andere het UWV, gemeentelijke instellingen en re-integratiebureaus, schoolt Cadix met succes kandidaten tot werktuigbouwkundig  tekenaar. Het scholingstraject Werktuigbouw is voor technisch georiënteerde deelnemers vaak de eerste stap om de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen.

AutoCAD en Inventor

In het scholingstraject staat het werken met AutoCAD en Inventor centraal. Met AutoCAD leert u twee dimensionale (2D) tekeningen te maken. In Inventor gaat u aan de slag met het 3-dimensionaal- en parametrische ontwerpen. Van de ontwerpen leert u werktekeningen te maken.

Wilt u nog specifiek kennis op doen van gerichte Inventor functionaliteiten, dan kunt u er voor kiezen om deel te nemen aan Inventor gerichte keuze modules, waaronder Sheet Metal en Tube & Pipe.

Omscholingstraject

In het scholingstraject Werktuigbouw komen alle facetten van AutoCAD en Inventor aan de orde om na het succesvol afronden van het scholingstraject als tekenaar  aan de slag te kunnen gaan. Het traject bestaat uit meerdere modules en wordt afgesloten met een eindopdracht op MBO/HBO niveau.

De doorlooptijd van het omscholingstraject bedraagt twee tot zes maanden en er vinden maximaal twee klassikale trainingsdagen per week plaats. Het omscholingstraject bestaat uit zowel trainingsdagen als ook praktijkdagen U krijgt persoonlijke begeleiding en kunt het traject in eigen tempo doorlopen.

De praktijkdagen zijn oefendagen waarbij er aan een project gewerkt wordt. De belangrijkste facetten van een CAD tekenaar komen daarbij aan de orde. De oefenopdrachten en praktijkopdrachten kunnen thuis worden uitgevoerd.

Online leerplatform

Als deelnemer aan een scholingstraject krijgt u toegang tot het unieke online leerplatform van Cadix. De Cadix Academy biedt uitgebreide informatie die u nodig heeft voor uw training, zoals studiemateriaal, aanvullende opdrachten, studietips, vragen, instructie filmpjes, en links naar interessante bronnen op internet, in boeken en artikelen.

Heeft u interesse in een omscholing tot werktuigbouwkundig tekenaar?

Vul dan ons intakeformulier in. Door het invullen van de  vragenlijst krijgen wij een beeld van uw profiel en interesse. Op basis van uw antwoorden geven wij een gericht (om)scholingsadvies. Binnen twee dagen zal onze scholingsdeskundige contact met u op nemen, om de mogelijkheden te bespreken.