Scholingstraject bouwkundig tekenaar

Scholingstraject bouw en architectuur

Momenteel is er een te kort aan bouwkundig personeel op de arbeidsmarkt. Door het volgen van een training of een scholingstraject richting een CAD functie wordt de kans op een baan aanzienlijk vergroot. Wilt u bouwkundig tekenaar worden? Volg dan het scholingstraject bouw en architectuur van Cadix.

Door onze jarenlange ervaring en de contacten met het UWV, gemeentelijke instellingen en re-integratiebureaus, scholen wij met succes diverse kandidaten tot bouwkundig tekenaar.

Een scholingstraject is de oplossing om aan de slag te gaan als bouwkundig modelleur. Heeft u ervaring in de techniek en bent u op zoek nog een nieuwe uitdaging? Of kunt u uw huidige werk in de bouw niet meer uitvoeren door lichamelijke klachten? Het omscholingstraject van Cadix kan de eerste stap zijn om als bouwkundig tekenaar aan de slag te gaan. Wilt u architect, werkvoorbereider of engineer worden? Ook dat kan met het scholingstraject bouw en architectuur.

Dankzij het omscholingstraject werk ik nu als Revit modelleur op de tekenafdeling!

Welke onderwerpen worden behandeld tijdens het scholingstraject?

In het scholingstraject staat het werken met Revit en BIM centraal. Met Revit leert u hoe u een 3D-model opzet, van fundering tot nok, en leert u omgaan met het toepassen en aanpassen van Families. Daarnaast gaat u van het 3D model werktekeningen en fotorealistische visualisaties maken. U leert verder te communiceren met andere partijen volgens het BIM principe.

Tijdens het scholingstraject komt het werken volgens het BIM (Building Information Model) principe uitvoerig aan de orde. BIM is een werkmethodiek waarbij in een 3D model integraal wordt samengewerkt door diverse disciplines in de bouwsector. BIM is gebaseerd op het werken met één model (database) waarin gegevens van de architect, constructeur, installateur en aannemer worden verwerkt. In het model is direct zichtbaar hoe de verschillende disciplines zich naast elkaar gedragen.

Hoe ziet het scholingstraject bouw en architectuur er uit?

In het scholingstraject komen alle facetten van Revit en BIM aan de orde om, na het succesvol afronden van het scholingstraject, als werktuigbouwkundig tekenaar aan de kunnen slag te gaan. Het traject bestaat uit meerdere modules en wordt afgesloten met een eindopdracht op MBO/HBO niveau.

Het scholingstraject bouwkunde en architectuur duurt twee tot zes maanden. Het omscholingstraject bestaat zowel uit trainingsdagen als praktijkdagen. Per week vinden er maximaal twee klassikale trainingsdagen plaats.  De praktijkdagen zijn oefendagen waarbij er aan een project gewerkt wordt. De belangrijkste aspecten van een bouwkundig CAD tekenaar komen hierbij aan de orde. De oefenopdrachten en praktijkopdrachten kunnen thuis worden uitgevoerd.

Tijdens het scholingstraject krijgt u persoonlijke begeleiding en u kunt het traject op uw eigen tempo doorlopen. In de bovenstaande afbeelding is de inhoud van het traject weergegeven:

Online leren dankzij het online leerportaal

Als deelnemer van een scholingstraject krijgt u toegang tot het unieke online leerportaal, genaamd Cadix Academy. Het online leerportaal biedt uitgebreide informatie die u nodig heeft voor uw training, denk bijvoorbeeld aan:

  • Studiemateriaal
  • Aanvullende opdrachten
  • Studietips
  • Vragen en antwoorden
  • Instructie filmpjes

Online leren is dankzij de Cadix Academy mogelijk bij Cadix. Dit biedt diverse voordelen. Zo leert u waar en wanneer u wilt en bepaalt u uw eigen leertempo. Daarbij is CAD lesstof altijd te herhalen, wat het leren gemakkelijk maakt.

Heeft u interesse in een scholingstraject bouw en architectuur?

Om een goed beeld van uw profiel en interesse te krijgen, is het belangrijk dat u ons intakeformulier invult.  Op basis van uw antwoorden geven wij een gericht scholingsadvies. Binnen twee dagen zal onze scholingsdeskundige contact met u op nemen, om de mogelijkheden te bespreken.

Vraag de scholingsvoucher t.w.v. van € 2.500 ,- aan!

Als u aan één van onze cursussen of scholingstrajecten gaat deelnemen, dan is de kans groot dat u in aanmerking komt voor een scholingsvoucher.

 

 

Ontdek of u recht heeft op de scholingsvoucher!