Het kabinet heeft besloten om het eerste tijdvak van 2023 (2 januari) niet door te laten gaan om maatregelen te kunnen nemen tegen misbruik van het STAP-budget. Had u zich al ingeschreven voor een training? Lees hieronder wat deze wijziging voor uw aanvraag betekent!

Krijg een nieuwe STAP-aanmeldingsbewijs voor 28 februari 2023

Heeft u zich ingeschreven voor een training bij Cadix en was u van plan uw STAP-budget aan te vragen op 2 januari? Dit is door de wijziging van het kabinet niet meer mogelijk. Het volgende aanvraagmoment waarvoor u uw stapbudget kunt aanvragen is op 28 februari. Máár dit kan wel betekenen dat u zich voor een nieuwe datum moet gaan inschrijven. De training mag namelijk in dit geval pas starten na 28 maart. 

Training verplaatsen naar andere datum?

  1. Ga naar ons cursusoverzicht en kies uw gewenste cursus. 
  2. Selecteer uw gewenste datum en locatie.
    Let op: uw gekozen cursus moet minimaal vier weken en maximaal drie maanden na sluiting van het betreffende aanvraagtijdvak starten.
  3. Vul het inschrijfformulier in en geef bij 'opmerkingen' (stap 4) aan dat u zich eerder heeft ingeschreven, maar dat u de cursus wilt verplaatsen naar een andere datum vanwege het STAP-budget.
  4. U ontvangt direct na het versturen van het inschrijfformulier per mail uw nieuwe STAP-aanmeldingsbewijs. Deze kunt u op 28 februari invoeren op het STAP-portaal. 


Training volgen zonder het STAP-budget?

Heeft u zich ingeschreven voor een training bij Cadix en was u van plan uw STAP-budget aan te vragen op 2 januari? Maar wilt u uw training liever niet verplaatsen? Geen probleem. Uiteraard mag u de training ook komen volgen zonder het STAP-budget. Dit betekent echter wel dat de kosten voor u of uw organisatie zijn. Stuur in dit geval een mail naar info@cadix.nl. Wij maken uw inschrijving vervolgens in orde en sturen u de officiële uitnodiging. 

 

Waarom kan STAP niet meer op 2 januari 2023 aangevraagd worden?

Het kabinet heeft vastgesteld dat het STAP-budget niet altijd juist werd gebruikt. Om fraude te voorkomen en maatregelen te implementeren heeft het kabinet tijd nodig. En daarom is er op 12 december 2022 besloten het eerste aanvraagtijdvak van 2023 (opening op 2 januari) over te slaan.
Harold Kramer
Harold Kramer, Accountmanager

Heeft u een vraag over het STAP-budget?

Neem contact met mij op! Ik help u graag verder.