Wilt u zich graag verder ontwikkelen? Dan kunt u een aanvraag indienen voor het STAP-budget. Dit is een subsidie vanuit de overheid van maximaal € 1.000,- per kalenderjaar om een opleiding, training of cursus te volgen.

STAP-budget voor iedereen!

Het STAP-budget kan aangevraagd worden door werkenden én werkzoekenden die zich (verder) willen ontwikkelen, om zo goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. Het maakt niet uit in welke branche u werkt en of u zich wil laten bijscholen of omscholen.

Voorwaarden STAP-budget

De volgende voorwaarden zijn van toepassing voor het aanvragen van het STAP-budget:

  • U bent tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd (het maakt niet uit of u werkt of een uitkering ontvangt).
  • U ontvangt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen.
  • Uw scholing start binnen drie maanden na het indienen van de aanvraag.
  • De training die u wilt volgen is geregistreerd in het scholingsregister van DUO (trainingen van Cadix zijn geregistreerd).
  • U heeft dit kalenderjaar nog geen STAP-budget gekregen.
  • Er is nog budget beschikbaar bij het UWV.

Volg een CAD of BIM cursus met het STAP-budget

Voor al onze opleidingen kunt u het STAP-budget aanvragen. Bekijk ons opleidingsaanbod en kies een cursus die uw positie op de arbeidsmarkt doet versterken!

Een greep uit ons aanbod: 

Vraag de subsidie op tijd aan!

Voor de STAP-subsidie geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Het budget wordt verdeeld over vijf aanvraagtijdvakken van steeds twee maanden. Is het budget op? Dan wordt het tijdvak gesloten en zult u moeten wachten op het volgende tijdvak. Het is dus belangrijk dat u niet te lang wacht met inschrijven en aanvragen. Bekijk de aanvraagperiodes op het STAP-portaal. 

Hoe vraag ik het STAP-budget aan voor een cursus van Cadix?

1. Kies uw cursus

Schrijf u via onze website in voor uw gewenste cursus. Ga naar ons cursusoverzicht en kies de juiste cursus. Geef bij stap drie van het inschrijfproces aan dat u het STAP-budget gaat aanvragen. Let erop dat uw gekozen cursus minimaal vier weken en maximaal drie maanden na sluiting van het betreffende aanvraagtijdvak start. 

2. Wij maken uw inschrijving in orde

Nadat u zich heeft ingeschreven via onze website ontvang u direct per mail het officiële STAP-aanmeldingsbewijs. 

 

3. Dien uw aanvraag in bij het UWV

Geef de aanvraag vervolgens door aan het UWV. Ga hiervoor naar het
STAP-portaal. Log in met uw DigiD en het door ons doorgegeven studentnummer. Als het UWV het STAP-budget aan u toekent, dan ontvangt u hiervan bericht (dit kan maximaal vier weken duren). 

4. Start met de cursus

Als uw aanvraag goedgekeurd is, dan kunt u starten met uw cursus. Het toegewezen budget wordt rechtstreeks aan ons betaald en wij zullen eventuele overige opleidingskosten met u verrekenen. 

Hulp nodig bij uw aanvraag?

Heeft u hulp nodig bij het doen van een online aanvraag? U kunt zonder afspraak terecht bij een UWV kantoor. Zij kunnen u verder helpen. Let op: neem in dit geval wel uw DigiD en STAP-aanmeldingsbewijs mee (deze ontvangt u van ons na het doen van een inschrijving).

Wat als het budget op is of de aanvraag afgekeurd wordt?

Indien uw aanvraag door het UWV afgewezen wordt (bijvoorbeeld om het budget voor het betreffende tijdvak op is of u niet aan de voorwaarden volwaarden voldeed), dan bent u vrij de cursus bij ons te annuleren. Wij maken uw inschrijving enkel definitief zodra de aanmelding is goedgekeurd! Uiteraard is het ook mogelijk uw inschrijving naar een andere datum te verplaatsen.  

Meer vragen over het STAP-budget?

Bekijk de pagina met veelgestelde vragen.

Harold Kramer
Harold Kramer, Accountmanager

Heeft u een vraag over het STAP-budget?

Neem contact met mij op! Ik help u graag verder.