Virtual Reality

Virtual Reality

Virtual Reality

Virtual Reality, ook wel VR genoemd, is een digitale simulatie van een gebouw, object of omgeving die al bestaat of zich nog in de ontwerpfase bevindt. Een speciale Virtual Reality bril maakt het mogelijk dat u door uw eigen virtuele omgeving/ontwerpen in 360 graden kunt bewegen.

Virtual Reality tijdens cursussen

Binnen Cadix wordt actief gewerkt met Virtual Reality op verschillende terreinen. Zo wordt Virtual Reality veelvuldig toegepast tijdens onze trainingen. Hiermee beleven onze cursisten een hele nieuwe dimensie van leren. Een huis op de computer ontwerpen is één ding, maar dat u vervolgens ook digitaal door uw eigen ontwerp heen kan lopen; dat geeft geheel nieuwe ervaringen en inzichten.

Virtual Reality als oplossing binnen uw organisatie

Naast de toepassing tijdens cursussen biedt Cadix Virtual Reality oplossingen ook aan bij diverse architectenbureaus, aannemers en constructiebedrijven. Zo is een architectenbureau dankzij Virtual Reality in staat om zijn klant een virtuele rondleiding te geven in het ontwerp. Hiermee kan de klant al in de ontwerpfase zien en ervaren hoe de woning of het utiliteitsgebouw eruit komt te zien. Een andere toepassing is het virtueel inrichten van fabriekshallen en stallen met diverse machines, transportbanden en andere zaken. Door de slimme Virtual Reality aanpak van Cadix kunnen deze fabriekshallen en stallen virtueel bekeken en aangepast worden, al vóórdat er gebouwd, gesloopt of heringericht wordt. Cadix zorgt er op deze manier voor dat faalkosten voorkomen worden en dat er bij de installatie nog allemaal moeilijke, dure en onpraktische oplossingen bedacht moeten worden.

Virtual Reality stelt managers in staat om problemen sneller aan de kaak te stellen en hierop snel te anticiperen

De wereld van Virtual Reality is continu in ontwikkeling en hierdoor ontstaan er steeds nieuwe mogelijkheden en toepassingen. Cadix is uw kennispartner in deze ontwikkelingen en is dan ook doorlopend bezig met het onderzoeken naar nieuwe mogelijkheden met betrekking tot Virtual Reality. Zo doet Cadix o.a. onderzoek naar de mogelijkheden om clashes te visualiseren met behulp van Virtual Reality.

Revit Live

Revit Live is speciaal door Autodesk ontwikkeld voor Virtual Reality, zodat de gebruikers hun ontwerpen beter kunnen visualiseren, verkennen en delen.  Naast het verzorgen van een complete Virtual Reality ervaring met bijbehorende Virtual Reality bril, is het ook mogelijk dat Cadix uw bestaande 3D modellen van o.a. Revit of Inventor omzet naar een Virtual Reality model in Revit Live.

Verhuur Virtual Reality producten

Ook is het mogelijk om de Virtual Reality apparatuur van Cadix tijdelijk te huren, zodat u Virtual Reality kunt gebruiken om uw klant te overtuigen of voor het gebruik in uw eigen projecten. 

Neem contact op!

Meer weten wat Virtual Reality voor u zou kunnen betekenen of wilt u graag de Virtual Reality apparatuur van Cadix huren? Neem dan gerust contact met ons op.