Efficiënter werken dankzij Revit

Efficiënt en accuraat werken dankzij Revit

Voor een gerenommeerde steigerbouwer heeft Cadix een Revit bibliotheek ontwikkeld met alle steigercomponenten die dagelijks gebruikt worden. Deze steigerbouwer biedt onder andere aluminium- en stalen steigers, rolsteigers, hoogwerkers, ondersteuningsconstructies, verreikers, heftrucks, montageliften en ladderliften. Daarnaast bieden ze ook aanvullende producten, zoals ladders, trappen, rijplaten en bijvoorbeeld dakrandbeveiliging.

Overstappen naar Revit

Voorheen werd er gebruik gemaakt van het modelleerpakket ArchiCAD. De berekeningen werden uitgevoerd met SCIA. Vanuit de praktijk bleek echter dat steeds meer bestanden in Revit formaat werden aangeleverd. Deze files zijn daarentegen onvoldoende geschikt om, met behoud van functionaliteit, direct ingelezen te kunnen worden in Archicad. Tevens kan hetgeen dat is gemodelleerd in Archicad niet rechtstreeks worden ingelezen in SCIA. Alle informatie zal in dit geval opnieuw in SCIA moeten worden ingevoerd wat dubbele werkzaamheden met zich meebrengt en foutgevoelig is. Zodoende is de behoefte ontstaan om met Revit te gaan werken en een bibliotheek te laten ontwikkelen.

Productdemonstratie

Tijdens een productdemonstratie, die Cadix bij de steigerbouwer heeft verzorgd, is aangetoond dat aangeleverde Revit bestanden één op één kunnen worden ingelezen. Met behulp van een Revit Bibliotheek met de steigeronderdelen kan snel en accuraat steigermateriaal om het Revit model heen geplaatst worden. Ook is er een plug-in voor Revit beschikbaar die het mogelijk maakt om data rechtstreeks in SCIA in te lezen. Dit voorkomt dat reeds gemodelleerde data opnieuw ingevoerd moet worden.

Efficiënter en kostenbesparend

Dankzij Revit, in combinatie met een Revit bibliotheek, werkt de steigerbouwer efficiënter en bespaart het kosten. Tevens onderscheidt de steigerbouwer zich ten opzichte van haar concurrenten die niet beschikken over een unieke steiger bibliotheek die is ontwikkeld voor Revit.

Wilt u ook efficiënter werken?

Wij informeren u graag over de diverse mogelijkheden.

Neem contact op!

"In de bouw groeit de vraag naar Revit sterk, je kan niet achter blijven"

Haike Damstra

- Gjaltema

Bekijk de complete case