Fusion 360 › Cadix

Fusion 360

Fusion 360: een nieuwe kijk op productontwikkeling!

Fusion 360 is de eerste 3D CAD/CAM-tool in zijn soort, waarmee u ontwerpt, ontwikkelt en vervaardigt in één cloudtool. U kunt overal samenwerken waar en met wie u maar wilt. Maak de meest bijzondere ontwerpen met deze moderne, eenvoudig te gebruiken, krachtige ontwerptool.

Krachtige cloud-based ontwerptool voor productontwikkelaars

Autodesk Fusion 360 is het eerste volledige cloud-based 3D CAD/CAM/CAE programma dat specifiek is ontwikkeld voor productontwikkelaars. Het programma bevat diverse modelleermogelijkheden; parametrische modellering, maar ook flexibele en real-time modelleringsmogelijkheden. Per fase van het ontwerpproces kan gekozen worden voor een modelleeromgeving, zodat deze aansluit op de situatie. Zo bevat de software bijvoorbeeld de mogelijkheid om organische vormen te maken.

Introductie Fusion 360

Introductie Fusion 360

Samenwerking en documentenbeheer

Onderlinge samenwerking tussen collega’s en tussen verschillende bedrijven is erg belangrijk. Daarbij is het is van essentieel belang dat met de juiste versie van het ontwerp wordt gewerkt. Om het gegevensbeheer en de samenwerking zo goed mogelijk te laten verlopen beschikt Fusion 360 over een centraal projectdashboard. De gebruiker kan aangeven wie in een bepaald project werken, commentaren kunnen geven en ontwerpen mogen bewerken. In dit dashboard worden ook het versiebeheer en andere noodzakelijke gegevens weergegeven, zoals afbeeldingen en pdf documenten. Door gebruik te maken van het projectdashboard wordt het project met alle benodigde documenten erg overzichtelijk.

Wat zijn de voordelen van Fusion 360?

Fusion 360 biedt u diverse voordelen:

  • Het brengt ontwerp en engineering samen,
  • U heeft vele import- en exportmogelijkheden,
  • U maakt snel gedetailleerde werkplaatstekeningen,
  • U werkt in een flexibele modelleeromgeving,
  • U bereid de ontwerpen al voor vóór de fabricage
  • Fusion 360 beschikt over snelle visualisatiemogelijkheden en diverse simulatiemogelijkheden.                                      

Fusion 360 heeft een revolutie teweeggebracht voor wat betreft 3D CAD, CAM en CAE gereedschappen.

Voor wie is Fusion 360 bedoeld?

Fusion is bedoeld voor productontwikkelaars of ondernemers die een goed idee willen uitwerken tot een werkend prototype. Het is bij uitstek geschikt voor industriële ontwerpers, uitvinders en ontwikkelaars. 

Hoeveel kost het aanschaffen van Fusion 360?

Voor studenten, hobbyisten en startende bedrijven is Autodesk Fusion 360 gratis. Voor bedrijven met een omzet van meer dan $100.000,- of het equivalent in een andere munteenheid is Fusion 360 niet kosteloos. Lees hier de voorwaarden.

Fusion 360 training

Wilt u leren werken met Fusion 360? Volg dan de tweedaagse Fusion 360 Basiscursus. Deze cursus wordt uitgevoerd als klassikale training op één van onze trainingslocaties.

 

Webinar Fusion 360

Heb je de webinar, waarin Fusion 360 is geïntroduceerd, gemist of wil je het nogmaals bekijken? De webinar staat online!