Rocket Science bij REBEL Space met Inventor › Cadix

Luchtvaarttechniek en toepassingen in Civiele- en Militaire producten

REBEL Space BV is in 2000 opgericht onder de naam Rebel Rocketry om de groeiende vraag naar raketbouw in Europa te voorzien van systemen, onderdelen en diensten van hoge kwaliteit. Het bedrijf heeft zich, onder andere door de ondersteuning van Cadix, ontwikkeld van webshop tot innovatief ingenieursbedrijf met hoogwaardige kennis van de lucht- en ruimtevaarttechniek en toepassingen in Civiele- en Militaire producten. 

Raketten bouwen voor opdrachtgevers over de hele wereld

De klantenkring is inmiddels uitgegroeid van amateur raketbouwers en universiteiten tot professionele partijen in de ruimtevaartindustrie, zoals de CNES (Frankrijk), DLR (Duitsland) en NAROM (Noorwegen). Daarnaast leveren ze ook aan civiele bedrijven en defensie in Europa, Canada, USA, Australië, Japan en Nieuw Zeeland.REBEL Space streeft altijd naar het leveren van hoogwaardige, betrouwbare producten met een uitzonderlijk goede klantenondersteuning. Het productportfolio bestaat onder meer uit raketsystemen, vaste en hybride brandstofmotoren, speciale pyrotechnische producten, PolyCoil kunststof warmtewisselaars en ballonnen voor waarneming en andere doeleinden. De accuratesse bereiken ze met de CAD software Autodesk Inventor. Hiermee kunnen ze de producten nauwkeurig modelleren en presenteren. 

Maatwerkoplossing van Cadix bij REBEL Space

Voor de juiste pakketkeuze werd de hulp ingeschakeld van Cadix, die na een gedegen inventarisatie met bijbehorende productdemonstratie Autodesk Inventor heeft geadviseerd. Sinds februari 2014 zijn alle medewerkers van REBEL Space overgestapt naar Inventor.

Vervolgens werd een opleidingsprogramma samengesteld dat specifiek afgestemd werd op de werksituatie van REBEL Space. Een Inventor specialist van Cadix heeft deze maatwerktraining uitgevoerd die inhoudelijk bestond uit onderwerpen die de gebruikers van REBEL Space in hun degelijks gebruik het meest zullen gaan toepassen. Tijdens de training werd aandacht besteed aan diverse werktmethodieken en ook werd tijd besteed aan het meest efficient opbouwen van 3D modellen. Hierdoor was men in staat in een bijzonder korte doorlooptijd complete raketten te ontwerpen tot productiemodellen.

'Met Inventor denken vanuit nieuwe perspectieven'

Door het gebruik en het op de juiste manier verwerken van engineringsdata in Inventor kunnen de ontwerpers van REBEL Space, bij technische vraagstukken, nu denken vanuit nieuwe perspectieven en invalshoeken, zodat ze de best mogelijke oplossing voor de klant kunnen realiseren. Mocht REBEL Space specifieke Inventor technische issues hebben dan fungeert Cadix daarbij altijd op de achtergrond als vraagbaak.

Het commerciële team van REBEL Space ondersteunt de wensen van de klant en werkt nauw samen met de engineers. De producten worden door REBEL Space zelf of in samenwerking met andere gespecialiseerde OEM-bedrijven in directe lijn met de REBEL Space filosofie ontwikkeld.

Drones en plofkoffers

Naast het ontwerpen en ontwikkelen van raketten doet REBEL Space nog veel meer. Zij ontwikkelden bijvoorbeeld cruciale onderdelen voor de best beveiligde waardetransportkoffer ter wereld: de MactwinBox 4. Dit is een verbeterde versie van een plofkoffer. Ook ontwikkeld REBEL Space diverse systemen voor de veilige berging van Drones indien er een storing ontstaat in een drone of dat deze buiten het werkgebied geborgen moet worden. Dit is een direct gevolg van de wereldwijd snel toenemend aantal Drones (Fixed Wing en Helicopter Drones). Het gebruik van Drones en met name de discussie over de veilighheid hiervan neemt snel toe.

Onderstaande film toont beelden van een door REBEL Space gebouwde raket.

CaNoRock and CaNoSat

CaNoRock and CaNoSat