Bijeenkomst voor werkzoekenden

Bijeenkomst voor werkzoekenden

Op zoek naar een baan én affiniteit met techniek?

Bent u op zoek naar werk en heeft u affiniteit met techniek? Schrijf u dan in voor de gratis bijeenkomst voor werkzoekenden. Dit evenement vindt plaats op 1 december 2016 in Drachten.

Waarom mag u dit evenement niet missen?

Dit evenement, wat geheel in het teken staat van CAD, is een gezamenlijk initiatief van UWV en Cadix. Voor veel bouw- en werktuigbouw gerelateerde functies is kennis van een technisch tekenpakket (CAD) een pré of zelfs een vereiste. Cadix is marktleider in het verzorgen van professionele CAD trainingen, maar detacheert ook bouw- en werktuigbouwkundig personeel.

Momenteel is er een krapte op de technische arbeidsmarkt. Het UWV stelt elk half jaar een krapteberoepenlijst op. Dit is een lijst met beroepen waar momenteel veel vraag naar is of waar de komende jaren veel vraag in wordt verwacht. In deze lijst staan ook CAD gerelateerde functies vermeld. Door het volgen van een scholingstraject richting een CAD functie vergroot u uw kansen op een baan aanzienlijk. 

Na afloop van dit evenement bent u op de hoogte van:

  • alle ins- en outs van CAD gerelateerde functies,
  • de mogelijkheden voor omscholing- en bijscholing,
  • verschillende subsidies,
  • de kansen en ontwikkelingen op de technische arbeidsmarkt,
  • de detacheringsmogelijkheden bij Cadix.

'80% van de cursisten die bij Cadix een training hebben gevolgd, vinden een baan'

Datum

01-12-2016

Tijd

19:30 tot 21:30
Ontvangst vanaf 19:00

Locatie

Adverium B.V.
Lavendelheide 21
9202 PD  Drachten

Voor wie?

  • Werkzoekenden uit Noord-Nederland
  • Interesse in bouw of werktuigbouw
  • Belangstelling voor 2D/3D tekenen

 

Inschrijven

Inschrijven kan via het inschrijfformulier onder aan deze pagina.

Heeft u vragen?

Ontmoet ervaren engineers en het UWV

Tijdens deze bijeenkomst vertellen ervaren productspecialisten/engineers over CAD gerelateerde onderwerpen. Zo vertellen zij over de diverse werkzaamheden op de tekenkamer en de verschillende werkvelden daaromheen worden toegelicht. Daarnaast worden belangrijke ontwikkelingen uit de markt besproken, want we leven tenslotte in een wereld waarin veranderingen elkaar snel opvolgen. Ook krijgt u beeld van de werkzaamheden van een CAD tekenaar.

Kansen en ontwikkelingen op de markt

Theo Laan, Senior Adviseur Werkgeversdiensten bij het UWV, vertelt tijdens dit evenement over kansen en ontwikkelingen op de technische arbeidsmarkt en hij geeft u tips op het gebied van solliciteren. 

Toekomstige collega's

Tijdens de bijeenkomst voor werkzoekenden komt u in contact met wellicht toekomstige collega’s. Diverse engineers zijn aanwezig waaronder Kerst Adema, oud cursist van Cadix. Kerst heeft na het volgen van een Inventor scholingstraject een baan gevonden. Hij is momenteel Inventor tekenaar bij Hulst Innovatie. Kerst vertelt tijdens het evenement over zijn ervaringen met het scholingstraject, zijn zoektocht naar een baan én zijn huidige werk. 

Scholingsvoucher

Gaat u een scholingstraject volgen richting een krapteberoep, dan ontvangt u een scholingsvoucher ter waarde van € 2.500,-. Dit betekent in de meeste gevallen dat u GRATIS een scholingstraject kan volgen.

Lees meer over deze subsidie!

Voor wie?

Dit evenement is bedoeld voor werkzoekenden uit Noord-Nederland met interesse in de bouw of werktuigbouw met minimaal een MBO 3 werk- en denkniveau. Belangstelling voor 2D en 3D tekenen is een vereiste. Uw leeftijd speelt geen rol.

Schrijf u in!

Wilt u zich inschrijven voor de bijeenkomst voor werkzoekenden? Vul dan het onderstaande formulier in.
Let op vol = vol! Bij succes zal er een tweede evenement worden georganiseerd.