Inventor app: Publish Tool

Publish Tool

Maakt u met Inventor grote samenstellingen die veel plaatmateriaal bevatten? Dan is de app Publish Tool iets voor u! Deze Autodesk app is ontwikkeld door Wim Pepping en zorgt ervoor dat u snel en eenvoudig DXF bestanden genereert voor onder andere snijmachines.

Normaliter maakt u handmatig DXF bestanden binnen Inventor. Dit kost veel tijd en belangrijke snijelementen kunnen gemakkelijk vergeten worden. De Publish Tool genereert de DXF files automatisch en verzamelt álle snijfiles die nodig zijn.

Daarnaast maakt deze Inventor app het mogelijk om lijnen wel of niet zichtbaar te maken op de DXF. Ook is het mogelijk om een lijn een bepaalde kleur te geven. Het voordeel hiervan is dat de machine precies weet wat hij moet doen. Ook kunt u met deze tool bepalen of de lijnen aan de voor- óf achterkant worden geplaatst en kunnen er ‘markeringen’ worden gemaakt op de snijfile, zodat bijvoorbeeld duidelijk is waar onderdelen moeten worden geplaatst.

Demonstratie Publish Tool

Demonstratie Publish Tool

Ook configureert u dankzij deze app bestandsnamen en slaat u bestanden op in verschillende mappen. U voegt daarbij gemakkelijk onderdeelnummers of andere gewenste informatie toe aan het DXF bestand, zoals materiaal en dikte. Normaliter wordt dit binnen Inventor handmatig gedaan, maar dit is niet langer nodig met de komst van de Publish Tool. Zo kan ook buiginformatie als tekst bij de buiglijnen automatisch toegevoegd worden op de DXF file.

Verder biedt de Publish Tool de mogelijkheid om de hoofdmaten van de uitslag toe te voegen aan een iProperty-veld. Hierdoor kunt u exact achterhalen hoeveel materiaal u nodig heeft en welke kosten u dus bespaart. Ook wijzigt u met één druk op de knop “uitvouwregels”.

Voor wie is de Publish Tool bedoeld?

Deze app is bedoeld voor Inventor gebruikers die plaatmateriaal in een samenstelling verwerken en DXF bestanden moeten genereren voor bijvoorbeeld snij- en ponsmachines.

U kunt de Publish Tool 30 dagen gratis proberen! Daarna betaalt u voor de Publish Tool éénmalig € 195,-.