Autodesk tools | Cadix

Autodesk tools

Autodesk tools

Om het werken met Autodesk software eenvoudiger en efficiënter te maken, worden er dagelijks diverse apps ontwikkeld door CAD professionals uit heel de wereld. Deze apps kunnen worden geïnstalleerd binnen CAD pakketten zoals AutoCAD, Inventor en Revit. Onze partner Wim Pepping heeft twee apps, genaamd Publish Tool en Copy Design tool, ontwikkeld die het werken binnen Inventor gemakkelijker maken. Onderstaand leest u waarom deze apps het werken met Inventor vereenvoudigen!

Publish Tool

Maakt u met Inventor grote samenstellingen die veel plaatmateriaal bevatten? Dan is de app Publish Tool iets voor u! Deze app is ontwikkeld door Wim Pepping en zorgt ervoor dat u snel en eenvoudig DXF bestanden genereert voor onder andere snijmachines. Normaliter maakt u handmatig DXF bestanden binnen Inventor. Dit kost veel tijd en belangrijke snijelementen kunnen gemakkelijk vergeten worden. De Publish Tool genereert de DXF files automatisch en verzamelt álle snijfiles die nodig zijn.

Demonstratie Publish Tool

Demonstratie Publish Tool

Daarnaast maakt deze app het mogelijk om lijnen wel of niet zichtbaar te maken op de DXF. Ook is het mogelijk om een lijn een bepaalde kleur te geven. Het voordeel hiervan is dat de machine precies weet wat hij moet doen. Ook kunt u met deze tool bepalen of de lijnen aan de voor- óf achterkant worden geplaatst en kunnen er ‘markeringen’ worden gemaakt op de snijfile, zodat bijvoorbeeld duidelijk is waar onderdelen moeten worden geplaatst.

Ook configureert u dankzij deze app bestandsnamen en slaat u bestanden op in verschillende mappen. U voegt daarbij gemakkelijk onderdeelnummers of andere gewenste informatie toe aan het DXF bestand, zoals materiaal en dikte. Normaliter wordt dit binnen Inventor handmatig gedaan, maar dit is niet langer nodig met de komst van de Publish Tool. Zo kan ook buiginformatie als tekst bij de buiglijnen automatisch toegevoegd worden op de DXF file.

Verder biedt de Publish Tool de mogelijkheid om de hoofdmaten van de uitslag toe te voegen aan een iProperty-veld. Hierdoor kunt u exact achterhalen hoeveel materiaal u nodig heeft en welke kosten u dus bespaart. Ook wijzigt u met één druk op de knop “uitvouwregels”.

Voor wie is de Publish Tool bedoeld?

Deze app is bedoeld voor Inventor gebruikers die plaatmateriaal in een samenstelling verwerken en DXF bestanden moeten genereren voor bijvoorbeeld snij- en ponsmachines.

U kunt de Publish Tool 30 dagen gratis proberen! Daarna betaalt u voor de Publish Tool éénmalig € 195,-. 

Copy Design tool

Veel Inventor-gebruikers maken (nieuwe) varianten van bestaande ontwerpen. Vaak worden bestaande onderdelen dan ook opnieuw gebruikt. Echter wordt bestaande informatie, van het bestaand onderwerp, dan ook mee genomen in het nieuwe bestand. Dankzij de Copy Design Tool van Wim Pepping kunt u met één druk op de knop een schone kopie maken van uw ontwerp mét nieuwe bestandsnamen.

Demonstratie Copy Design Tool

Demonstratie Copy Design Tool

U kopieert uw actieve ontwerp rechtstreeks vanuit Inventor en kunt met de Copy Design Tool bestanden en tekeningen (IDW/DWG) automatisch óf handmatig hernoemen. Ook migreert u gemakkelijk de bestanden naar de huidige release.

Voor wie is de Copy Design Tool bedoeld?

De tool is bedoeld voor iedereen die op een goede gestructureerde manier productenvarianten wil maken in Inventor.

U kunt de Copy Design Tool 90 dagen gratis proberen! Daarna betaalt u voor de Copy Design Tool € 59,- per jaar. 

Copy Design Tool aanvragen!

Wilt u meer weten over de Inventor apps?

Wij verzorgen korte workshops waarin u alle ins en outs leert kennen van de Publish Tool en/of Copy Design Tool. Deze workshops kunnen zowel plaatsvinden op één van onze locaties, als op uw eigen locatie. Vraag gerust naar de mogelijkheden!